OTP Bank Liga 15. forduló

Diósgyőri VTK - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1968 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Lémon Oszkár, Szalai Dániel; Szabó Zsolt, Zierkelbach Péter).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Vela, Kocsis, Nono, Ugrai - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Balmazújváros: Pogacsics - Póti, Rus, Tamás L., Uzoma - Sigér, Maisuradze - Vajda, Orovecz, Zsiga - Arabuli. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Szarka helyett Bacsa a 46., Zsiga helyett Rácz a 60., Orovecz helyett Haris 68., Ioannidis helyett Óvári a 72., Rácz helyett Batarelo a 90. percben.
Sárga lap: Forgács a 35., Vajda a 44., Lipták a 66., Haris a 69., Óvári a 80., Tamás L. a 82., Antal a 90+4. percben.
Piros lap: Lipták a 90+3. percben.
Gólszerző: Tamás L. (0-1) a 20., Karan (1-1) a 32., Arabuli (1-2, 11-esből) a 90+5. percben.

 

Kulcspillanatok

20. perc: Vajda 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, az ívelést középen Karan kifelé fejelte, azonban Tamás László hátáról a hálóba pattant a labda, 0-1

32. perc: Diósgyőri szabadrúgás 32  méterről, kissé jobbról. Ugrai ívelését Dejan Karan 13 méterről szép mozdulattal a bal alsó sarokba fejelte, 1-1

90+5. perc: Vajda találta el a kapufát, majd a kipattanót követően Arabuli fejese Lipták kezéről ment a kapu mellé, 11-es. Az eset miatt Lipták egyből piros lapot kapott, mert a játékvezető szándékosnak ítélte a mozdulatot. Bachana Arabuli állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Antalt becsapva a bal alsó sarokba gurított, 1-2

Értékelés

Bódog Tamás: - Csalódás, nagy csalódás mindenki számára ez az eredmény, abszolút megérdemelt balmazújvárosi siker született. Formán kívül játékosok léptek ma pályára, valamit biztosan elrontottunk. Egész héten jól edzettünk, de a mérkőzés alapján nem érdemeltünk pontot. Persze a végén peches dolog büntetővel kikapni, de átütőerő nem volt bennünk. A nyomás ezúttal is megvolt, csak meddő fölényt alakítottunk ki, helyzetekig nem jutottunk el, a Balmazújvárosról pedig eddig is tudtuk, hogy jól kontráznak. A második játékrész sem volt rendben, de az elsőhöz képest mégis parádés, de így is rossz. Ha nem raksz bele mindent, akkor ez történik. Ha valaki elhiszi magáról, hogy jó játékos, de megáll, és nem fut be a területre, mert azt hiszi, előjogai vannak, akkor nagyon rosszul gondolja. Korábban is mondtam, hogy be lehet kerülni a csapatba, ki is lehet kerülni onnan. Azért nem bántom a játékosokat, mert előtte három mérkőzést nyertünk sorozatban. Mozgás, átütőerő, pozitív agresszivitás nélkül azonban ma ennyi jön ki. Ezt a mérkőzést nehéz megmagyarázni, érdekes módon ismét a Balmazújváros ellen jött a totális összezuhanás. Remélhetőleg 11 fordulónkánt csak egyszer fordul elő, és ezzel a második kört le is tudtuk. Gratulálok az ellenfelünknek!
Horváth Ferenc: - Végig azt gondoltam, hogy amelyik csapat a 12. percig háromszor áll a kapussal szemben, és nem tudja berúgni, az nem érdemel győzelmet. De rámcáfoltak fiúk, mert az utolsó percig mentek a győzelemért. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Remélem, tovább tudjuk vinni ezt a játékot, mert az elmúlt hetekben már kezdtünk eredményesen játszani, de a Honvéd ellen jött a pofon. Örülök neki, hogy helyreálltak a dolgok, és ugyanaz a Balmaz volt a pályán, mint hetekkel ezelőtt. Borzasztó büszkeséggel tölt el, hogy a mindenki által lesajnált csapattal ennyi forduló után nem állunk a kieső helyen. Ez a játékoskonak is sokat jelenthet lélektanilag. Közel sincs még vége a bajnokságnak, nem feltétlenül ez lesz a végeredmény, de nagyon dicséretes dolog, hogy jelenleg két csapatot megelőzünk. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban!