Körülbelül 60 magyar szurkoló hangjától volt hangos a ritteni aréna a korongbedobást követően. Az elős percekben kiegyenlített küzdelem folyt. A 3-ik percben Ritó László szerzett meg egy rosszul kilőtt korongot, és bőrözte be a kazah hálóőrt (0-1). A harmad első felében nálunk volt a kezdeményezés, Rantanen és Vas mutatott be szép lövéseket. A 12-ik percben hátrányba kerültünk, és bár sikerült kivédekezni, a kazah csapat beszorított minket saját harmadunkba, ám védekezésünknek és Adorján bravúrjainak hála, kapott gól nélkül ért véget az első játékrész.

 

A második játékrész elején tempót váltott a kazah csapat, hosszú percekig a mi harmadunkban folyt a játék, ám ezúttal sem tudták bevenni a piros-fehér kaput. Az 5-ik perc után sikerült kitörnünk, több szép próbálkozást is láthattunk, ám a harmad első fele komolyabb helyzet nélkül telt el. A harmad második felében sikerült átvinni a játékot a kazah harmadba, támadásainkat csak sorozatos szabálytalanságok árán tudták megállítani. A 32-ik percben előnybe kerültünk, amiből egy perc elteltével kettős előny lett, ám nem sikerült túljutni a kékek védelmén. A 34-ik percben 4 perces előnyhöz jutottunk, ám a kazah védelem itt is erős volt, így nem tudtuk előnyünket gólra váltani. A harmad végére a kiegészült Nomad erősen rohamozott, így Adorján védéseire is szükség  volt, a harmad végéig egyik oldalon sem esett több találat.

 

Az utolsó játékrészt kétperces hátránnyal kezdtük, amit sikerült kivédekeznünk. Ezután kiegyenlített küzdelem következett, mindkét oldalon komoly helyzetekkel, ám egyik csapat sem tudta bevenni az ellenfél hálóját. A 47-ik percben egy eltévedt korongot a gólvonalról mentett meg Adorján. A harmad második felétől kicsit beszorultunk harmadunkba, ám védelmünk és Adorján ismét kiválóan teljesített. Az 52-ik percben egy újabb hátrányt sikerült kivédekezni, kiegészülve sikeresebben támadtunk, ám a gól itt is váratott magára. A játékrész végén egy újabb hátrány következett, amit ezúttal is sikerült kapott gól nélkül végigjátszani. Éppen beléptünk a harmad utolsó percébe, amikor egy vonalbíróról szerencsétlenül pattanó korongot megszerzett az ellenfél, és Kovalzov passzából Petukhov egyenlíteni tudott (1-1), így jöhetett a hosszabbítás.

 

A ráadás 5 perc is hasonlóan nagy küzdelmeket hozott, ám egyik csapatnak sem sikerült megszerezni a győzelmet érő találatot, így büntetőkre került sor. A büntető lövés során Adorján hibátlanul teljesített, míg csatáraink közül Pavuk, Magosi és Miskolczi is betalált, így győzelemmel zártuk a torna első mérkőzését.

 

Kontinentális Kupa E csoport

Nomad Astana - DVTK Jegesmedvék 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Ritten, Arena Ritten-Renon, 120 néző. Játékvezetők: Magnusson, Meszinski, Giacomozzi, Wiest.
DVTK Jegesmedvék:   Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Kulmala, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Pavuk, Berta, Tóth A. - Ruikka, Albert, Ritó, Tóth G., Köllő. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​ ​​​​
Nomad Astana: Malgin (Kramar) - Ibraibeikov, Rachinkski, Grebenshikov, Pelevin, Makliukov, Lakiza, Yegorov - Kovzalov, Gurin, Mikhailis, Yevdokimov, Presnov, Belgibayev, Petukhov, Nakryach, Vereshagin, Zhdakhin, Yakovlev, Savitski, Asetov. Vezetőedző: Yuri Mikhailis

1. harmad  03:18  Ritó (Sakaris) 0-1
3. harmad  59:19  Petukhov (Kovalzov, Pelevin) 1-1
büntetőpárbaj  0-1  (Pavuk, Magosi, Miskolczi)  1-2

Értékelés

Mikael Tisell: - Nagyon kemény mérkőzés volt a mai, de számítottunk is rá, hogy a kazah listavezető nem fogja könnyen adni a győzelmet. Szerencsére korán sikerült megszerezni a vezetést, és ugyan kemény munka árán, de meg is őriztük azt egészen a játék végéig. Sajnos az utolsó percben egy szerencsétlenül pattanó korongból ki tudott egyenlíteni a Nomad. A büntetőpárbajban jól szerepeltünk, és sikerült megszerezni a győzelmet, amit szerintem teljesen megérdemeltünk. Nagyon elégedett vagyok a ma esti teljesítménnyel, és azzal, ahogy ez a csapat 60 percen keresztül küzdött, bízom benne, hogy az előttünk álló két mérkőzésen sikerül majd hasonlóan fókuszáltan játszani.

Yuri Mikhailis: Nem vagyok elégedett az elődöntő első játékával, játékosaink 80 százaléka nem áll készen ekkora küzdelemre. Nem tudtunk jól passzolni, és a befejezések sem mentek. 4 emberelőnyünk is kihasználatlan maradt, igaz az ellenfél sem tuda értékesíteni ezeket. Az alapvonal mögötti játékunkkal sem vagyok megelégedve. Malgin kapusunknak meg szeretném köszönni a ma estét, nagyban az ő érdeme, hogy eljutottunk a hosszabbításig, azonban a büntetőpárbajban csúnyán alulmaradtunk. A DVTK remek európai hokit játszott, gratulálok nekik, és köszönjük a játékot.

Kontinentális Kupa E csoport

2017. november 17., péntek
16:00 Nomad Astana - DVTK Jegesmedvék 1-2
20:00 Ritten Sport - Grenoble Bruleurs de Loups 2-0

2017. november 18., szombat
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - DVTK Jegesmedvék
20:00 Nomad Astana - Ritten Sport

2017. november 19., vasárnap
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - Nomad Astana
20:00 DVTK Jegesmedvék - Ritten Sport