OTP Bank Liga 17. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1412 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Ring György, ifj. Tóth Vencel; Takács János, Zierkelbach Péter).
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Kocsis, Óvári  - Ugrai, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
ÚFC: Pajović - Pauljević, Pávkovics, Litauszki, Balázs B. - Nwobodo, Windecker, Sanković, Zsótér - Novothny, Nagy D. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Csere: Tamás helyett Forgács és Kocsis helyett Nono a 46., Zsótér helyett Mohl a 67., Óvári helyett Bacsa a 74., Novothny helyett Tischler a 81., Nagy D. helyett Kálnoki Kis a 89. percben.
Sárga lap: Lipták a 64., Litauszki a 70., Vela a 77., Sanković a 82.  percben.
Gólszerző: Novothny (0-1) az 1., Ugrai (1-1) a 29., Novothny (1-2) a 38. percben.


Kulcspillanatok

1. perc: Zsótér adott be balról, az oldalvonal mellől, Novothny Soma az ötösről a kapu hosszú oldalába csúsztatott, 0-1

29. perc: Nagy T. dobta jobbról be a labdát, a 16-oson belül, a kapunak háttal Ugrai Roland kapta, aki fejjel, majd lábbal tolt egyet rajta, végül félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1 

38. perc. Zsótér balról, az alapvonalról adott középre, és Novothny Soma a kapu torkából egyből a hálóba lőtt, 1-2

Értékelés

Bódog Tamás: - Gratulálok az Újpestnek, sajnos azt kell mondanom, megérdemelten nyertek az első félidő alapján! Ha úgy nézem, még szerencsénk is volt, hogy csak 1-2 volt a félidőben. Utána hiába játszottunk jól, hiába mozgósítottunk mindent, a második félidőben lehetőségeink is voltak, de ha egy félidőt elajándékozol, akkor annyit érdemelsz, amennyit kaptál. Az első félidőben az Újpest játszott jobban, ha minden párharcot elveszítesz, akkor nehéz, elöl pedig az Újpest egy Novothnyval jobb volt. Bosszantó az első percben gólt kapni, de maradt még 89 perc, ettől nem kellett összezuhanni. Védekezés nélkül -, mert nem érteztem a stabiltást a csapatban - nehéz egy mérkőzést lehozni. Többet vártunk ettől a találkozótól.
Nebojša Vignjević: - Nagyon nagy győzelmet arattunk egy kiváló csapat ellen. Bódog Tamás csapata fizikailag nagyon erős, fegyelmezett játékot játszik, hagyományosan nehéz mérkőzést játszunk ellenük még akkor is, amikor semmi különlegeset nem csinálnak. Jól kezdtük a mérkőzést, egy perc után vezettünk, de jött az ellenfél. Jól álltuk a sarat, azonban a DVTK egyenlített. Ezt követően vártuk a lehetőséget a második gólra, amit meg is szereztünk. A második félidőben tudtuk, hogy még erősebben letámadnak, nagyon nehéz úgy játszani, ha beszorítanak a saját térfeledre, ezért kontratámadásokra rendelkeztünk be, ami nem sikerült olyan számban, mert néhányan elfáradtak. A DVTK ekkor több helyzetet alakított ki. A szabadrúgások, szögletek jelentettek veszélyt, mert a 16-oson belül erős, termetes emberekkel kellett felvennünk a küzdelmet, de megoldották a srácok. A játékosok megérdeleték a három pontot, sok energiát mozgósítottak, nagyot haroltak, büszke vagyok rájuk. Gratulálok a csapatomnak!