Korongbedobást követően erősen kezdtek a mieink, az első perctől kezdve a vendég harmadban folyt a játék. Nem is kellett sokat várni az első találatra, a 2-ik percben Pavuk tette vissza a korongot Vas Jánosnak, aki nem hibázott (1-0). Utána is nálunk volt a kezdeményezés, a 4-ik percben Galanisz szerzett korongot a vendég kapu előtt, lövése centikkel kerülte el Polc kapuját, majd pár másodperccel később egy gyönyörű összjáték végén Vas passzából Pavuk talált ismét a brassói kapuba (2-0). A játékrész második felében kevesebb volt a helyzet, az erdélyi csapat védelme fölerősödött, ám a mieink is keményen támadtak, a 16-ik percben egy támadást csak szabálytalanság árán tudtak megállítani, az ebből kapott 2 perces előnyt fél perc elteltével egy szép háromszögelés végén Magosi vágta a vendég kapuba (3-0). Fél percre rá újabb előny következett, ami ezúttal sem maradt kihasználatlanul, Vas János passzából Sakaris lőtte ki Polc kapuját (4-0).


A második harmadban Polcz Patrikot Tőke váltotta a brassói kapuban. Ebben a játékrészben agresszívabban támadott a Brassó, és védekezésük is megerősödött, így a mieink nehezen tudtak érdemi helyzeteket kialakítani. A 23-ik percben aztán megszületett az első vendég találat, Wilgosh oldalról kapura tartó lövését védte Adorján, de a szerencsétlenül pattanó korongra Walls érkezett (4-1). A 29-ik percben ismét előnyhöz jutottunk, ám hiába járattuk szépen a korongot, nem sikerült veszélyeztetni. A játékrész második felére ismét sikerült átvenni a kezdeményezést, több szép helyzetet láthattunk, a 34-ik percben Tóth Gergő indult el, és kis híján sikerült befűznie a vendégek védelmét, majd nem sokkal később jött is a következő hazai találat, Leppanen passzából Sakaris vágta a korongot Tőke kapujába (5-1). A harmad végéig a játék képe nem változott, így négygólos előnnyel mentünk bele a záró játékrészbe.


A harmadikharmadban sem változott a játék képe, a mieink továbbra is magabiztosan játszottak. A 43-ik percben 4 a 4 elleni játékot láthattunk, ami sok korizást és kevés helyzetet hozott. A 46-ik percben sikerült egy hátrányt kivédekezni, majd a 49-ik percben 3 a 2 ellen indulhattak mieink, Pavuk önzetlen gólpasszát Kulmala ütötte a vendég hálóba (6-1). Az 50-ik percben ismét kivédekeztünk egy hátrányt, ám épphogy kiegészült csapatunk, Csíki lövése talált utat Adorján kapujába (6-2). Az 55-ik percben Walls kényszerült pihenni, így újabb előny következett, amit ezúttal nem sikerült gólra váltani, de ami nem sikerült előnyben, sikerült 5 az 5 ellen: az 57-ik percben Pavuk beadását Tóth Adrián értékesítette (7-2). A meccs hajrájában több gól nem esett, így 7-2-re nyertünk a brassói vendég csapat ellen.

Erste Liga mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Brasow 7-2 (4-0, 1-1, 2-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 855 néző. Játékvezetők: Rencz, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Sakaris, Vas - Joe, Ruikka, Kulmala, Ritó, Tóth A., Vojtkó, Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
ASC Corona 2010 Brașov: Polc (Tőke) - Sirokovs, Filip, Gliga, Walls, Wilgosh - Nagy, Stoflet, Bíró, Molnár, Zabludovsky - Bíró O., Bors, Péter, Saluga, Zsók - Csíki, Mihály, Tranca. Vezetőedző: Martin Lacroix

1. harmad  01:18  Vas (Pavuk)  1-0
1. harmad  03:59  Pavuk (Vas, Sakaris)  2-0
1. harmad  17:19  Magosi (Galanisz, Leppanen)  3-0  emberelőnyből
1. harmad  19:17  Sakaris (Vas)  4-0  emberelőnyből
2. harmad  23:38  Walls (Wilgosh, Filip)  4-1
2. harmad  35:12  Sakaris (Leppanen, Pavuk)  5-1
3. harmad  49:38  Kulmala (Pavuk, Sakaris)  6-1
3. harmad  52:08  Csíki (Bors)  6-2
3. harmad  57:27  Tóth A. (Pavuk, Joe)  7-2

Értékelés

Mikael Tisell: Az első harmadban nagyon jól szerepeltünk, a másodikban feljött ránk a Brassó, többet voltak a mi harmadunkban, és gólt is sikerült lőniük. Az 5-ik gólunk eldöntötte a mérkőzést, az utolsó harmadban pedig ismét mi játszottunk jobban. Tartottam a ma estétől, így nagyon elégedett vagyok a győzelemmel.

Martin Lacroix: Az első játékrészben mutatott teljesítményünk teljesen elfogadhatatlan volt. Gyenge volt a kezdés, a támadás sem működött, és saját területünket sem védtük megfelelően. Kaptunk négy gólt, és itt el is dőlt a mérkőzés, hiszen a DVTK-nak van az egyik legerősebb védelme a ligában. A második harmadtól sokkal jobban ment a játék és több karaktert mutattunk, az elejétől kezdve így kellett volna játszanunk.