4-0-s győri vezetés után Engelman fejezett be pontosan egy akciót hazai oldalon, dobása mindjárt három pontot ért. Bach tette fel szépen a labdát a palánk alól majd Melnika is jól büntetőzött, először vezetett a Diósgyőr (7-6). Nagy hármasára Fields válaszolt egy betörés után, majd a már zöld mezben játszó Czank is megszerezte első pontjait (10-12). Nagy ziccere után, Burkholder is kiosztott egy remek asszisztot Peckovának, aki nem is hibázott, és bevágta a triplát. Burkholder csak az egyik büntetőjét dobta be, majd Engelman mind a kettőt (18-12). Krivacevic ziccerezett, majd Kiss adott egy nagyon laza asszisztot Burkholdernek, aki Stepanova kettese után egy hármast is bevágott, ahogy a dudaszó előtti pillanatban a túloldalon Török is, így az első negyedet négy ponttal nyerte meg a DVTK (23-19).


Nagy Dóra 2+1-es akcióját másolta le majdnem Krivacevic, ő azonban a büntetőjét elhibázta. Engelman teremtett magának helyzetet és dobott belőle könnyed tempót (28-21). Fields a középtávolija után a megítélt büntetőjét is bedobta, majd a következő támadás végén ezt megfejelte egy ziccerrel, időt is kért Stefan Svitek. A folytatásban is a győriek voltak eredményesek, 7-0-ás rohamukat követően második idejét is kikérte a hazaiak mestere (28-33). Goree kosarára Engelmannak végre akadt válasza, megtörve ezzel a hosszú hazai kosárcsöndet. Török süllyesztett el egy hármast, majd Fields csent el egy labdát és dobott belőle ziccert, így tízpontos vendég fórral vonultak öltözőbe a csapatok (30-40).


Hat győri ponttal kezdődött a második félidő, hiszen Goree két duplája között Czank is bedobott egy palánkos tempót, mire Nagy végre életjelet adott egy hármassal (33-46). Goree kettese után Zele szerzett labdát és ment végig a pályán a ziccerig, majd Engelman faultos kosara után tíz pontra zárkózott a Diósgyőr (38-48). Zele közeli kettese után Bach két büntetője után egy hármast is bevágott, de a győrieknél Török is ezt tette (44-52). Nagy középtávoliját Kiss egy büntetője követte, míg a túloldalon Steponava dobott be egy hármast. A negyed végszóját Bach szemfüles kosara jelentette (49-55).


Fields faultos kosarával kezdődött a záró játékrész majd egy sportszerűtlen hiba után újabb két büntetőt is bedobott, míg piros-fehér oldalon Zele csak egyet. Ezt követően Stepanova és Zele is bedobott egy-egy duplát, majd Goree is (52-64). Zele könnyű kosara jelentette a folytatást, de Goreeval nem bírtak a hazaiak a palánk alatt, és Fileds is beszórt egy hármast (54-69). Bach egy jó büntetője után Nagy szerzett látványos kosarat, de Krivacevic jól célzott, mint ahogy Bach is (59-71). Czank egy büntetőt értékesített, majd Fields szórt be egy duplát, mire a DVTK-ban ismét Bach jeleskedett és tett fel egy remek kosarat a palánk alól. Az utolsó percben már nem változott az eredmény, győzött a vendégcsapat (61-74).

Női kosárlabda NB I. A csoport 8. forduló

Aluinvent DVTK – CMB Cargo Uni Győr 61-74 (23-19, 7-21, 19-15, 12-19)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezetők: Papp, Cziffra, Balogh.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 15/6, Bach 13, Engelman 12/3, Pecková 3/3, Melnika 2. Csere: Burkholder 6/3, Kiss A. 1, Szabó F., Zele 9. Vezetőedző: Štefan Svitek.
Győr: Czank 5, Török 13/9, Fields 23/6, Goree 12, Krivacevic 14. Csere: Stepanova 7/3, Laklóth, Varga Zs. Edző: Völgyi Péter.

Edzői értékelések

Stefan Svitek: - Gratulálok ellenfelünknek, jól játszottak, jól küzdöttek. Minőségi különbség volt ma a csapatok között, és ez elsősorban a külföldi játékosok teljesítményében ütközött ki, különösen védekezésben. A mieink nem harcoltak, nem küzdöttek eléggé. Nagyszerű dolog a magyar kosárlabdázás szempontjából, hogy Kiss Angelika tizennyolc percet játszott, de ezen a találkozón még nem neki kellett volna ennyit vállalnia. Megpróbáljuk összeszedni magunkat, hiszen Németországban fontos mérkőzés vár ránk a jövő héten.

Völgyi Péter: - A hullámvölgyekből mi jöttünk ki jobban, és a második félidőben már nem is engedtük igazán közel magunkhoz a Diósgyőrt. A kulcspillanatokban mindig akadt egy játékosunk, aki lendített a csapatomon.