- Korábban a B.-A.-Z. Megyei Kórházzal már kötött a DVTK egy együttműködési megállapodást, de április elsején létre jött a Megyei Központi Kórház, ami Miskolc összes kórházát, valamint a Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Kórházat, továbbá a Szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházat is magában foglalja - mondta el Dr. Tiba Sándor, a kórház főigazgatója. - Ennek köszönhetően egy sokkal nagyobb szakmai- és tudásbázis van mögötte. A Megyei Kórháznak olyan fizikoterápiás kapacitása, olyan rehabilitációs osztálya, mint amilyen most a Szent Ferenc Kórházban található, eddig nem volt. Azzal, hogy ez a nagy intézmény létrejött, gyakorlatilag a szívsebészet kivételével minden téren tudunk diagnosztikát és terápiát biztosítani. Egy ilyen nagy múltú sportegyesületnek, mint a DVTK, ilyen szintű élvonalbeli csapatsportokkal és játékosokkal mindenképpen szükséges, hogy a saját kapacitásán túlálljon mögötte egy olyan intézmény, mint a Központi Kórház. Nálunk jelenleg 760 orvos dolgozik, közöttük 40 PhD-s. Olyan szakmai tudás van a birtokunkban, ami a sportolók mindennapi munkáját, rehabilitációját is segíti, de akár egy új játékos leigazolásánál az előzetes kivizsgálásokat is maradéktalanul el tudjuk végezni. Végül, de nem utolsósorban - hiszen magam is született miskolci vagyok -: „Csak a Diósgyőr!”. Magától értetődő, hogy a DVTK csapatainak a megfelelő orvosi ellátását biztosítani kell, és ezt tudjuk is biztosítani.

- A DVTK szempontjából kiemelten fontos, hogy regionális szereplőként a szintén regionális kompetenciákkal rendelkező, a sportklub számára nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtó intézményekkel rendezett keretek között, minden fél számára előnyöket jelentő együttműködést alakítson ki, és a régiós szinten is elérhető szolgáltatásokat az észak-magyarországi régiós szolgáltatóktól vegye igénybe – tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője. - A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház mindenképpen ilyen szereplő, és Dr. Tiba Sándor főigazgató úr is osztja ezen nézetünket, így szinte magától értetődő volt a megállapodás tető alá hozása. A megállapodás keretein belül a DVTK sportolói szabályozott keretek között vehetik igénybe a kórház magas színvonalú szolgáltatásait, és a kórház dolgozói segítségünkre lesznek abban, hogy a sérült játékosok minél hamarabb visszatérhessenek a sportpályákra. Ezen felül a DVTK jövőbeli, az egészségügyi háttérterületeket érintő fejlesztéseinek előmozdításában is szerepet vállal a megyei kórház.

- Az elmúlt egy évben a DVTK - hagyományaihoz híven - minden területen nagyot lépett előre - mondta el Dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvos-igazgatója. - Az utóbbi időben főleg a regionális fejlesztésben és az utánpótlás területén ugrottunk egy következő szintre. Ehhez kellett egy megfelelő egészségügyi háttér és egy egészségügyi koncepció is. Ennek a menedzselését szeretnénk most egy új szintre emelni, amelynek fontos része a háttérintézmény biztosítása, amit a Központi Kórházban látunk jelenleg biztosítottnak. Korábban is volt a DVTK-nak egy együttműködési megállapodása a B.-A.-Z. Megyei Kórházzal, de tekintettel arra, hogy a kórház struktúrájában is jelentős változás ment végbe, ezért úgy gondoltuk, hogy az már elavult és mindenképpen meg szerettük volna újítani. Az új megállapodásnak három fő pillére van. Az egyik a sportolók egészségügyi állapotának biztosítása, a sérülések ellátása és menedzselése. A második az egészségügyi szakember gárda képzése és biztosítása. A harmadik pillér pedig egy hosszú távú közös cél, egy majdan kialakításra kerülő sportdiagnosztikai központ szakmai hátterének biztosítása, illetve az ehhez szükséges tudásanyag és szakember gárda biztosítása a DVTK számára.