Egy elhúzódó utánpótlás mérkőzés miatt 5 perc késéssel kezdődött meg a mérkőzés. A szokásosnál lassabb tempóban álltak bele a csapatok, a vendégek az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A harmad első felében kipróbálhattuk magunkat előnyben és hátrányban egyaránt, ezek rendre gól nélkül teltek. A 9-ik percben aztán újra előnybe kerültünk, amit Kulmala passzából Magosi értékesített (0-1). A gól után is aktívan támadtak a hazaiak, ám egy szép kontratámadás végén Vas János varrta a korongot Márkus kapujába (0-2). A 17-ik percben egy kapu mögül szerencsétlenül pattanó korong Sikorcinhoz került, aki üresen maradt, így Adorján tehetetlen volt (1-2). A játékrész utolsó percére újra előnybe kerültünk. Már a harmad végét jelző sípszót vártuk, amikor egy gyönyörű akció végén Kulmala talált ismét a hazai kapuba (1-3).

Erősebben kezdtük a második játékrészt, nem is kellett sokáig várni az első találatra: a 23-ik percben egy szép indítás után Sakaris talált be ismét a lilák kapujába (1-4). A 30-ik percben újabb előnyhöz jutottunk, azonban Sági csípett el egy korongot, és szerezte meg a Második újpesti találatot (2-4). Egy újabb kivédekezett hátrány után jött a következő diósgyőri találat: Berta passzából Hajós lőtte a pakkot Márkus hálójába (2-5).

A harmadik játékrész sem hozott váratlan fordulatot, a mieink továbbra is kézben tartották a mérkőzést, jó védekezéssel és szép támadásokkal érvényesítettük akaratunkat. A 3-ik percben Miskolczi kényszerült kétperces pihenőre, ám ez alatt az idő alatt sem sikerült a házigazdáknak felállniuk Adorján kapuja előtt. Kiegészülve remekül ment a játék, a korong ritkán hagyta el az újpesti harmadot. Magosi Bálint két szép szólót is bemutatott, ám a kapuson nem tudta túljuttatni a korongot. A mérkőzés hajrájában mindent beleadott a hazai együttes, ám ez csak néhány távoli kísérlet formájában mutatkozott, ami kevés veszélyt jelentett a mieink kapujára. Az 53-ik percben négy perc előnyhöz jutottak a házigazdák, ám ez sem volt elég a szépítéshez, majd az 56-ik perctől a vendégek próbálhatták ki magukat előnyben, ám ez nem tartott tovább néhány másodpercnél, így jöhetett a 4 a 4 elleni játék, ami szintén nem hozott újabb gólt, így győzelemmel zártuk a Magyar Kupa alapszakaszát.


 

Magyar Kupa alapszakasz

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 2-5 (1-3, 1-2, 0-0)

Újpesti Jégcsarnok, 148 néző. Játékvezetők: Németh, Sós, Soltész, Berkesi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Joe, Magosi, Kulmala, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Hajós, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Tóth A., Berta, Tóth G. - Kölllő, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Márkus (Sila) - Fekete, Huba, Sági, Benk, Caladi - Kiss D., Kovács, Ropret, Sikorcin, Frolik - Nagy N., Dósa, Pichler-Balássy, Nemes, Turbucz - Kovács, Pápa, Horváth. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

1. harmad  09:38  Magosi (Kulmala, Leppanen)  0-1  emberelőnyből
1. harmad  15:47  Vas (Hajós, Rantanen)  0-2
1. harmad  17:40  Sikorcin (Frolik, Ropret)  1-2
1. harmad  19:55  Kulmala (Magosi, Miskolczi)  1-3  emberelőnyből
2. harmad  23:28  Sakaris (Rantanen)  1-4
2. harmad  30:36  Sági  2-4  emberhátrányból
2. harmad  37:22  Hajós (Berta)  2-5

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon örülök a mai győzelemnek, és annak, amit láttam ma a pályán. Az elejétől a végéig sikerült fókuszáltan játszani és nyomás alatt tartani az ellenfelet. Tartottam ettől a mérkőzéstől kicsit, hiszen találkozott már ez a két csapat, és többször alulmaradtunk velük szember, ráadásul több játékosunk is hiányzott ma, de ennek ellenére sikerült remekül teljesíteni, úgyhogy megérdemelten győztünk ma este.