Fej fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés első perceiben, 6-4-es hazai vezetés után a DVTK váltott ritmust és dobott zsinórban hét pontot (6-11). Főleg Burkholder jeleskedett a pontgyártásban, de Melnika és Zele is beköszöntek az ellenfélnek. Barnai és Angyal kosaraival két egységre zárkóztak az egyetemisták (11-13), de újra a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és Burkholder, Zele valamint Peckova találataival újra elhúztak riválisuktól (12-19).

Pusztai hét pontjával kezdődött a második negyed, hamar egyenlített a hazai gárda. Majdnem három perc kellett ahhoz, hogy a piros-fehérek is eredményesek legyenek, akkor Szabó dobott be két büntetőt (19-21). A következő percek szoros küzdelmet hoztak, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A DVTK-ban Burkholder és Melnika célzott jól, a találkozó tizenötödik percében szűk vendég előnyt mutatott az eredményjelző (22-25). A BEAC időkérése után Peckova és Barnai dobtak egy-egy duplát, majd Zele értékesítette az egyik büntetőjét. A túloldalon Kovács viszont mind a kettőt, de erre Peckova válaszolt egy sikeres közeli dobással (26-30). Az első félidő utolsó minutájában Burkholder ért el két pontot büntetők után, míg Barnai csak egyet, ráadásul Peckova szórt egy középtávolit is, így hét pontos diósgyőri vezetésnél szólalt meg az első félidő végét jelző dudaszó (27-34). 

Jól kezdődött a harmadik negyed, hiszen Zele és Burkholder közeli kosaraival a mérkőzésen először tíz pont fölé nőtt a különbség, de nem sokáig, mert Süle bedobta mindkét büntetőjét. Ezt követően több mint két percig érintetlen maradt a csapatok gyűrűje, ezt a periódust Bach szakította meg, aki gólja után kiosztott egy asszisztot is Vukovnak (29-42). Zele két büntetője után Szabó Dóra köszönt be a hárompontos vonalon túlról. Ez nem rázta meg a Diósgyőrt, Burkholder, Bach majd Melnika révén tovább növelte előnyét, mire Suppán újra betalált a hazai csapat részéről (34-50). Pusztai Petra tartotta a lelket a vendéglátókban, zsinórban szerzett hat pontjával, de közben Szabó Fanni és Melnika is eredményes volt, így a különbség nem változott számottevően a negyed végéig (40-54). 

Szabó Fanni négy pontjával indult a záró etap, ezekre Pusztai Petra csak egy duplával válaszolt. A DVTK folyamatosan növelte az előnyét, Bach és Burkholder kosarai után már "közte húsz" volt (42-62). A fiatalokból álló egyetemista csapat lélekben feladta a küzdelmet, tetszés szerint érték el találataikat a vendégek, akik közül ekkor főleg Szabó Fanni volt elemében (42-73). Pusztai Sára szépített, de sorozatban potyogtak a diósgyőri pontok, Bach hármast dobott, Kiss pedig jól büntetőzött (44-80). Tetszés sszerint érték el találataikat a diósgyőriek, Vukov, Szabó, Kiss és Bach is jól céloztak, míg a BEAC-ban a Pusztai-lányok igyekeztek és szereztek pontokat, közülük Petra alakította ki a végeredményt (48-89).

Női kosárlabda NB I. A csoport 11. forduló

BEAC Újbuda  – Aluinvent DVTK  48-89 (12-19, 15-15, 13-20, 8-35)

Budapest, 100 néző. Játékvezetők: Vida Béla, Válé Flórián, Menyhárt Ferenc.
BEAC: Pusztai P. 17/6, Süle 5, Suppán 4, Angyal 2, Barnai 6. Csere: Pusztai S. 7, Kovács 4, György, Király, Szabó 3/3. Vezetőedző: Balogh Judit.
Aluinvent DVTK: Bach 11/3, Szabó F. 18/6, Burkholder 19/3, Zele 9, Melnika 10. Csere: Peckova 13/3, Kiss A. 3, Vukov 4, Aldazabal 2. Vezetőedző: Štefan Svitek.


Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Az első félidőben görcsösen játszottunk, elkövettünk hibákat támadásban és védekezésben is. A második félidőben ritmust váltottunk és ennek köszönhetően jó tempója lett a támadásainknak, és jól szerveződött a védekezésünk is.


Az Aluinvent DVTK legközelebb Lengyelországban lép pályára Európa Kupa találkozón. Az Artego Bydgoszcz elleni összecsapás december 21-én csütörtökön 18 órakor kezdődik.