Szép számú hazai közönség előtt kezdődött a ma esti mérkőzés, amiről hazai oldalon Leppanen kisebb sérülés, Köllő, Albert és Bernáth pedig a DVTK Jegesmedvék  U20-as csapatával való szereplés miatt hiányzott. Már az elején sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, az első hazai találatra egy percet kellett várni, Vas kapott szép korongot, és -  végigcselezve magát a brassói védelmen - lőtte ki Tőke kapuját. A gólt követően felélénkült a vendég csapat, sokat volt a játék a hazai harmadban, ám érdemi helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. A 8-ik percben Walls lövését fogta szépen Adorján, majd Tóth Gergő lövését mentette Tőke a másik oldalon. A harmad második felében is nálunk volt a kezdeményezés, sok szép helyzetet láthattunk, a 13-ik percben Sakaris adott szép korongot Pavuknak, ám Tőke ismét résen volt. A 16-ik percben hátrányba kerültünk, amit a Brassó Filip lövése révén értékesíteni is tudott (1-1). A harmad végéig kiegyenlített játék folyt, ám több gól nem esett, így egyenlő állással vonulhattak pihenőre a csapatok.


A második játékrész első 5 perce igazi gólzáport hozott. Tóth Adrián nyitotta a sort, akit Rantanen indított, és magabiztosan lőtt ki a vendég hálót (2-1). Egy percre rá Kulmala is betalált egy kapu előtti kavarodásból (3-1), majd hazai oldalon Láda Balázs zárta  sort egy szép távoli lövéssel (4-1). Ezt követően időt kért a brassói edző, majd erőre kaptak a vendégek, és a 25-ik percben sikerült szépíteniük Walls révén. A 25-ik perctől kiegyenlített játék folyt, gyors játékkal és kevés helyzettel. A 36-ik percben hátrányba kerültünk, itt Galanisz mutatott be szép szólót, ám lövése nem jutott túl a vendégek kapusán. A 36-ik percben Bíró akasztotta Hajóst, így két perc előny következett, amit nem sikerült gólra váltani, hiába a sok hazai helyzet, így két gólos hazai vezetéssel várhattuk a záró harmadot.


A harmadik játékrész is góllal kezdődött: Hajós Roland passzát Kulmala pöckölte közelről a kapuba (5-2). A gólt követően is uraltuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült. A 45-ik percben előnybe kerültünk, amit ezúttal sikerült értékesíteni: egy szép szóló végén Sakaris korongja talált utat Tőke hálójába (6-2). Az 50-ik percben Sikrokovs és Pavuk kiállítása nyomán 4 a 4 ellen is kipróbálhatták magukat a csapatok, ami egy perc elteltével hazai fölénnyé nőtt: Saluga kényszerült pihenni, az így kapott előnyt ismét sikerült találatra váltani: Láda távoli lövésébe Pavuk tette bele az ütőjét, Tőkének nem volt esélye (7-2). A játék hátralévő részében is a hazaiak fölénye volt érezhető, hiába kapott a Brassó emberelőnyt a mérkőzés végén, nem tudta közelebb hozni az eredményt, így maradt a 7-2 arányú hazai győzelem a végére.

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Asc Corona Brașov 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1045 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Muzsik, Vincze.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Rusk, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Rantanen, Ruikka, Pavuk, Sakaris, Vas - Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Berta, Ritó, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
ASC Corona 2010 Brașov: Tőke (Polc) - Filip, Sirokovs, Macmillan, Walls, Zabludovsky - Nagy, Ölander, Mihály, Saluga, Tranca - Bors, Yemelyanenko, Bíró G., Bíró M., Molnár - Bíró O., Imecs, Mihály E., Péter, Zsók. Vezetőedző: Julius Pénzes.

1. harmad  01:01  Vas (Sakaris, Rusk)  1-0
1. harmad  16:17  Filip (Walls, Sirokovs)  1-1  emberelőnyből
2. harmad  21:26  Tóth A. (Rantanen)  2-1
2. harmad  22:34  Kulmala (Ritó)  3-1
2. harmad  23:02  Láda (Galanisz, Miskolczi)  4-1
2. harmad  25:30  Walls (Bíró G., Bíró M.)  4-2
3. harmad  40:41  Kulmala (Hajós, Tóth A.)  5-2
3. harmad  47:22  Sakaris  6-2  emberelőnyből
3. harmad  52:03  Pavuk (Láda, Galanisz)  7-2  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyön örülök a mai győzelemnek, és annak, hogy tét nélkül is ennyire tudunk küzdeni, egy pillanatra se engedünk le. Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, mindenki a megbeszéltek szerint tette a dolgát. Kicsivel több időnk volt pihenni az elmúlt két nap alatt, ez meg is látszott a csapaton, de szükségünk is volt rá, hiszen az elmúlt időszakban meccs meccset követett. Nagyon jó volt ma este az ellenfél is, talán nem is láttam még őket ennyire jól játszani, de szerencsére mindenre megvolt az ellenszerünk, és a második játékrésztől uralni tudtuk a mérkőzést.

Julius Pénzes: Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, habár szinte az első támadással meglepett minket a DVTK, aminek gól lett a vége. Az első harmad után még bármerre eldőlhetett volna a mérkőzés. Sajnos a második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, két perc alatt kaptunk három gólt, és innen már nagyon nehéz visszajönni, főleg egy ilyen ellenféllel szemben. Az utazás sokat kivett belőlünk, és edzeni se nagyon tudtunk, de sok potenciált látok még ebben a csapatban, képesek vagyunk fejlődni.