Bő fél perc elteltével már 4-0-ra vezetett a DVTK, Peckova és Burkholder szereztek könnyű kosarakat, majd Kalu a túloldalon is megdobta a Vasas első pontjait. Szabó Fanni csont nélküli középtávolija után előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, melynek agresszív letámadása zavart okozott a piros-fehéreknél (6-8). Karakašević újabb kosara után Burkholder dobott be egymás után négy büntetőt, majd egy ziccert, ezzel újra vezetett a Diósgyőr. Böröndy egyenlített büntetőkből, Peckova is bedobott egyet, majd Demeter bevágta a mérkőzés első hárompontosát (13-15). Karakašević 2+1-es akciójára Kiss válaszolt hasonlóan. Ezt követően Kalu büntetői foglalták keretbe Bach tripláját (19-21). Peckova ismét csak az egyik büntetőjét dobta be, Burkholder szép középtávolival vétette észre magát, mire Böröndy dobott újabb hármast. Izgalmasan alakult a negyed hajrája, Raksányi Krisztina is megszerezte első diósgyőri pontjait, mindjárt triplával, de a dobópárbajt a Vasas nyerte (28-31).


Csúnyán elaludt a Diósgyőr a második negyed elején, a Vasas Akadémia letámadására továbbra sem találta az ellenszert, így még egy perc sem telt el és már tízzel mentek a vendégek (28-38). Melnika centergóljára Dombai és Karakašević pontjai jöttek válaszként, Svitek edző gyorsan ki is kérte a második idejét is (30-44). Melnika, Raksányi és Burkholder révén csökkent a különbség, a vendégeknél csak Tóth talált be ebben a periódusban, így érthető volt piros-kékek időkérése (39-46). Dombai triplája után újra közte tíz volt, de Burkholder gyorsan szépített szintén hármassal, majd Zele is dobott egy könnyű ziccert (44-49). Mérész középtávolija után Burkholder rázta meg magát és szerzett 5 pontot, a félidő utolsó pontjait azonban a Vasas szerezte (49-53).


Amennyire gólgazdag volt az első félidő, olyan kosárszegényen folytatódott a második. Négy perc alatt mindössze hat pontot értek el a csapatok, Kalu, illetve Melnika és Burkholder révén (53-55). Melnika verte meg újra az emberét, egyenlített a DVTK, de Dombai hárompontosa lehűtötte a kedélyeket. De nem sokáig vezetett már a Vasas, hiszen Peckova vezérletével átvette a vezetést a hazai csapat, és szűk előnnyel fordult a záró etapra (63-60).


A záró negyed Kalu labdaszerzésével és ziccerével indult, Burkholder válaszolt a túloldalon, Demeter hármasa után azonban újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző (65-65). Melnika célzott pontosan a büntetővonalról, majd Raksányi is betalált középtávolról, míg a Vasas dobásai sorra kimaradtak. Raksányi ziccere után Tóth szórt egy duplát, megtörve ezzel csapata kosárcsendjét. Peckova találatát követően időt kért Földi Attila, a Vasas edzője (73-67). Dombai és Burkholder triplái után változatlan maradt a különbség, Dombai kettese viszont azt jelentette, izgalmas záró két perc következik (76-72). A találkozó 39. minutájában nem született újabb találat, a 40.-ben a Diósgyőr vezethette az első akciót, melynek végén Raksányi betalált a palánk alól, a Vasas időt kért. Kalu közeli kosarára Raksányi válaszolt büntetőkből, ezzel eldőlt a mérkőzés. Karakašević középtávolija már nem osztott-szorzott (79-76).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 12. forduló

Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 79-76 (28-31, 21-22, 14-7, 16-16)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezető: Pozsonyi László, Rácz Zsolt, Sallai István.
Aluinvent DVTK: Bach 3/3, Szabó F. 2, Burkholder 28/12, Pecková 14, Melnika 10. Csere: Kiss A. 3, Raksányi 15/6, Zele 4. Vezetőedő: Štefan Svitek.
Vasas: Kalu 21/6, Tóth O. 4, Böröndy 9/3, Mérész 4, Karakašević 15. Csere: Dombai 13/9, Demeter 6/6, Heljić 4, Farkas, Ambrus. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői nyilatkozatok

Štefan Svitek: - Gratulálok a Vasas csapatának, hogy nagy erőfeszítésre késztetett minket. Az első félidőben katasztrofálisan védekeztünk, a másodikban kicsit összeszedtük magunkat és főleg a zónavédekezésünknek köszönhetően feljavultunk. Az utolsó edzéseken jobban néztünk ki, ezért nagy meglepetés számomra ez a mai mérkőzés. Több akarat és felelősségvállalás kell, mert ez a teljesítmény nem elég. Sok munka vár még ránk.

Földi Attila: - Nem lehetek elégedetlen hiszen egy erős csapat otthonában tudtunk helytállni. Sokadik meccsünk volt, amikor sokáig vezetünk, de mégsem bírunk győzni. Nem igazán készültünk erre a mai mérkőzésre, hiszen nekünk a szombati BEAC elleni találkozó lesz kulcsfontosságú. Ezért felszabadultan tudtunk jó mérkőzést játszani.

A DVTK legközelebb Sopronban lép pályára január 13-án, szombaton. A bajnoki címvédő Sopron Basket elleni találkozó 18 órakor kezdődik a Novomatic Arénában.