- Véget ért az első téli edzőtábor, hogyan értékeled a mögöttünk hagyott napokat?
- Amellett, hogy rendesen dolgozott mindenki, jókedvűen teltek a Magas-Tátrában eltöltött napok. Próbáltuk a sífutással és a biatlonnal feloldani azt a monotonitást, ami ilyenkor a játékosoknál jelentkezni szokott. Így a munka is könnyebben ment, és többet is tudtunk elvégezni, mint egy egyszerű futó edzőtáborban. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, mindenki odatette magát, senki nem panaszkodott a nagy terhelés miatt.

- A játékosoktól milyen visszajelzést kaptál? Nem féltek tőle, hogy a havon esetleg egy nagyobb esés után megsérülnek?
- Én is estem-keltem, így magamból kiindulva tudtam, hogy ez benne van. De az igazság az, hogy az edzőközpontban egy edzésen is bármikor megsérülhet bárki, pont ugyanannyi esélye van. Mivel más a mozgás, és legtöbbjüknek a síléc is szokatlan volt, így néha látványosabb esések voltak, de mindenki tudott vigyázni magára, így igazi veszély nem volt benne. Azért ez nem óriás-műlesiklás volt, hanem sífutás, ahol nem érkeznek akkora lendülettel, így nem is tudtak akkorát esni. Ugyanakkor az egyensúlyzavar kiütközött egy-két játékosnál, amikor kanyarodni kellett, többek között nálam is. Én úgy gondolom, hogy pont ezek a vicces jelenetek voltak azok, amik feloldották a komor-monoton hozzáállást a munkához.

- Csütörtökön kaptak egy nap pihenőt a srácok. Hogyan tervezed a következő napokat?
- Ma egy, szombaton két edzés lesz, vasárnap pedig már pályára is lépünk az első idei felkészülési mérkőzésen. Jövő hét elején még itthon edzünk, február elsején pedig megyünk Törökországba, ahol jó körülmények között, füves pályán tudunk majd gyakorolni. Odakint három mérkőzést is játszunk majd. Lassan véget ér az az időszak, amikor az állóképességet fejlesztjük, és bár voltak labdás gyakorlatok eddig is, lassan már a taktikára fogjuk helyezni a hangsúlyt.

- Mennyire fontos az eredmény a vasárnapi edzőmeccsen? Tudom, hogy egy edző és egy játékos mindig győzni akar, de ilyenkor vannak más szempontok is.
- Egyértelmű, hogy ha már meccset játszunk, azt meg akarjuk nyerni, de fontos az is, hogy illeszkedjen a találkozó abba a terhelésbe, amit elterveztünk. Minden játékostól azt követeljük meg, hogy kihozzák magukból a maximumot, de a lábak most nem lesznek frissek, és nem is várom el, hogy azok legyenek. Igyekszünk megvalósítani azt, amit gyakoroltunk, és amit majd viszont szeretnék látni. Hogy ez milyen eredményességgel fog párosulni, az most másodlagos, de nem vereséget tervezünk.

- Láthatunk esetleg próbajátékost a felkészülési mérkőzésen?
- Hursán György betegsége után visszatért hozzánk és délután már a csapattal együtt edz, jó esély van arra, hogy meg tudja majd magát mutatni vasárnap is. A két dél-amerikai próbajátékos közül Bruno Sellanes-től már elköszöntünk és további sok sikert kívántunk neki. A másik srác, Iago Borjes még néhány napot marad, így elképzelhető, hogy ő is pályára lép a rimaszombatiak ellen, de egyelőre nem ígérhetek semmit.  

A DVTK - MŠK Rimavská Sobota mérkőzésnek a DVTK Edzőközpont kettes számú műfüves pályája ad otthont. A találkozó az edzőközpont területén zajló építkezések miatt zártkapus, de a kerítésen kívülről bárki számára megtekinthető. 

A DVTK felkészülési programja

2018. január 14., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
14:00 A felkészülés kezdete

2018. január 15. - január 16.
Orvosi és erőnléti felmérés

2018. január 21. - január 24.
Edzőtábor Szlovákiában (Magas-Tátra, Csorbató)

2018. január 28., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
11:00 Diósgyőri VTK - MŠK Rimavská Sobota

2018. február 1. - február 11.
Edzőtábor Törökországban (Belek)

2018. február 3., szombat (Belek, Törökország)
15:00 (közép-európai idő szerint) FC Prishtina - Diósgyőri VTK

2018. február 6., kedd (Belek, Törökország)
10:00 (közép-európai idő szerint) Rubin Kazan - Diósgyőri VTK

2018. február 10., szombat (Belek, Törökország)
??? - Diósgyőri VTK

2018. február 17., szombat
Debreceni VSC - Diósgyőri VTK (a mérkőzés kezdési időpontja és helyszíne szervezés alatt)

Magyar Kupa 9. forduló, 1. mérkőzés

2018. február 20., kedd (Mezőkövesd, Városi Stadion)
18:00 Diósgyőri VTK - Vác FC

OTP Bank Liga 20. forduló

2018. február 24., szombat
Paksi FC - Diósgyőri VTK