Kimaradt támadások után az első kosarat a PINKK szerezte ugyan, de Peckova két csodálatos triplával megfordította a mérkőzés állását. Slaughter újabb találatával és Cukic hármasával visszavették a vezetést a pécsiek (8-9). Raksányi és Bach könnyű kosaraival újra a hazaiak vezettek (14-11), majd Fontenette is gólt szerzett egy tempó után. Kiss Angelika dolgozott szépen a palánk alatt, majd Cheslek dobott be két büntetőt (18-13). Zele is megszerezte első kosarát a találkozón, ezzel kialakítva az első negyed eredményét (20-14).


Zele két ziccere között Cheslek két bünetőt is hibázott, majd egy PINKK-hármast követően Kiss jeleskedett újfent (26-17). Fontenette és Szabó kosaraira Benke Sára vágott be két hármast is a terepszínű mezben játszó vendégek részéről (30-22). Melnika büntetőzött jól négyből három), majd két ziccert is eredményesen fejezett be, még jobban elhúzott ellenfelétől a DVTK (37-22).  Raksányi egy büntetője és Fontenette 2+1-es akciója után még biztosabb lett a hazai vezetés, a félidő utolsó akcióját Benke Sára fejezte be egy ziccerrel (41-24).


Slaughter duplájával indult a második félidő, melyre Szabó Fanni válaszolt gyorsan, majd Fontenette és Peckova is egy-egy szépen kivezetett tempóval növelte saját és csapata pontjainak számát (47-26).  Sok hibával játszottak a csapatok ebben az időszakban, Sánta és Slaughter kosaraival faragott hátrányából a PINKK. Zele szerzett öt pontot, de közben Cheslek is iparkodott a túloldalon (52-35). A játékrész utolsó pontjait Vukov és Zele szerezték, magabiztos vezetéssel fordulhattak az utolsó negyedre a csapatok (58-35).


Zele válogatott formában folytatta, a pécsiekben főleg Slaughter tartotta a lelket, majd Ruják is bevágott egy triplát (60-44). A Diósgyőr Raksányi hármasával lépett el a 60. pontjáról. Csendesen csordogált a meccs, amely már korábban eldőlt, a DVTK kissé el is vesztette a ritmust ezekben a percekben. A tétet már csak az jelentette, ki nyeri az utolsó negyedet. Büntetőkből esett pontok után hosszú idő után Cheslek talált be a mezőnyből, ezzel el is dőlt ez a kérdés, de a mérkőzést a DVTK nyerte meg, végszónak tökéletes volt Fontenette hármasa (69-51). 



Női NB I. A-csoport 16. forduló

Aluinvent DVTK - PINKK Pécsi 424 69-51 (20-14, 21-10, 17-11, 11-16)

Miskolc, Generali Aréna 700 néző. Játékvezetők: Farkas Gábor, Balogh Gyula, Menyhárt Ferenc.
DVTK: Fontenette 13/3, Bach 4, Raksányi 6/3, Peckova 8/6, Melnika 9. Csere: Zele 19, Szabó F. 4, Kiss A. 4 Vukov 2. Vezetőedző: Štefan Svitek.
PINKK: Ruják 5, Benke 8/6, Cukic 3/3, Slaughter 18/3, Cheslek 10. Csere: Sánta 4, Jakovina 1, Zsilinszki 2, Kovalcsik. Vezetőedző: Jens Tillman.

Edzői nyilatkozatok

Štefan Svitek - Az első félidőben a kettő-kettő elleni védekezésünk és a besegítések jól működtek, a fordulás után volt egy-két rossz dobásunk, de annak örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni, és hozzá tudott tenni a játékhoz. Ez fontos a jövő szempontjából. 

Jens Tillman - Ma nem voltunk elég jók ma, a diósgyőriek jól lepattanóztak és jól védekeztek, ezért tudtak ma nyerni.