A Rubin Kazan elleni felkészülési mérkőzés után kedd este csapatépítő tréningen vettek részt a DVTK labdarúgói. A jó hangulatú foglalkozáson testhezálló kérdésekre kellett az öt csapatnak válaszolni (még magának Bódog Tamásnak is nehézséget jelentett, hogy játékosként összesen hány idényt töktött el az NB I.-ben és a Bundesligában), végezetül pedig úgy rajzolt az egyik játékos bekötött szemmel, hogy a társak csak szóban irányíthatták. A mérnök végzettségű Eperjesi Gábor olyan rajzokkal állt elő, hogy sokan csalást kiáltottak, hiszen a többség talán nyitott szemmel sem lenne képes hasonlóra.

 

A meccs másnapján egy edzést vezényelt Bódog Tamás. A labdarúgók délelőtt különböző terhelést kaptak annak függvényében, hogy mennyit játszottak az oroszok ellen. Akiknek több idő jutott, azok regenerációs tréningen vettek részt, míg akik nem léptek pályára, azok a meccsterheléssel felérő munkát végeztek el. A foglalkozás ezúttal is a tengerben zárult (Dr. Szabó Zsolt kluborvos korábbi előadásából a labdarúgók számára is kiderült, hogy akkor fejti ki élettani hatsát a hideg víz, ha annak hőmérséklete minimum 20 fokkal hűvösebb a testhőmérsékletnél. Az pedig februárban még Dél-Törökországban sem melegszik 17 C fölé, úgyhogy a siker garantált.)

 

A délután ezúttal az aktív pihenésé volt, úszni, szaunázni mentek a játékosok, illetve sorra keresték föl a masszőröket, a fizioterapeutát a kisebb sérülések kezelése miatt. Ezt követően, egy beleki kávézásra, gyors bazárlátogatásra, esetleg délutáni szunyókálásra, vagy playstation-csatára is jutott idő.

A vacsorát közetően pedig a konferenciateremben gyűlt össze a társaság, ahol Bódog Tamás ismételten videós taktikai értekezletet tartott. Ezúttal a Rubin Kazan elleni mérkőzés tanulságait beszélték meg, illetve a szélsőhátvédek pontos feladatát mutatta be. Csütörtökön a középső védők és a középpályások következnek a teremben, a pályán pedig két edzéssel folytatódik a program.