Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a torna záró meccsén Rajna Miklósnak szavazott bizalmat a kapuban, Duschek Dávid volt a tartalék. Kovács Bronson, Pozsgai Tamás, Orbán Brance és Vincze Péter visszakerült a csapatba, míg Vas János, Csányi Karol, Stipsicz Bence és Wehrs Kevin kihagyta a találkozót, ahogy Sarauer Andrew betegsége sem jött rendbe, így nem lépett jégre a tornán. A lengyelek ellen Pozsgai Tamás volt a csapatkapitány, Magosi Bálint és Erdély Csanád pedig a helyettesek. A vasárnapi másik mérkőzésen a kazahok 1-0-ra győztek az olasz csapat ellen, és hibátlan mérleggel nyerték meg a tornát.

Első harmad

A meccs elején mindkét csapat próbálta felvenni a ritmust, mivel a torna utolsó meccsét játszották a felek, már fáradtabbak voltak a lábak. Az első gólszerzési esély a mieink előtt adódott, de Sofron István a kapust találta el. A magyar válogatott a negyedik percben emberhátrányba került Nagy Nilan kiállításával, de ez a két perc igazi lengyel lehetőség nélkül pörgött le, míg a következő fór alatt már veszélyesebben támadott az ellenfél, de gól nem született, sőt, egy megindulás végén Vincze Péter lőhetett.

Egyre nagyobb lett az iram, és a magyar csapat támadójátéka is feljavult: Pavuk Attila a lengyel kapus maszkját találta el, majd Odnoga Mátyás is helyzetbe került, de lövése mellé ment. A lengyelek harmadszor is emberelőnyben támadhattak, ám Rajna remekelt. A hajrában Erdély tüzelt kétszer is, de Ondrej Raszka hárított, így gól nélkül ért véget az első húsz perc.

Második harmad

Folytatódott a tendencia, a mieink sorra kapták a kiállításokat. Egy emberhátrány alatt a gyors megindulásból Sárpátki Tamás készített elő Pavuk Attilának, de a lövés nem sikerült. A házigazdák 23 másodpercig kettős előnyben támadhattak, és ezt gólra is váltották: Kapica talált be. Négy a négy elleni helyzet következett, amely során Magosinak volt lehetősége, majd emberelőnyben újra ő kerülhetett helyzetbe Galanisz passzából, de nem tudta kihasználni azt. A lengyelek emberelőnyben alaposan megdolgoztatták Rajnát, a kapus azonban nagyszerű napot fogott ki.

A 34. percben a mieink nem engedték, hogy a lengyelek kihozzák a korongot, Sárpátki zavarta meg a védőt, a korong pedig Odnoga elé került, aki nagy erővel a kapuba lőtt. A dunaújvárosi támadó második meccsén az első gólját szerezte a válogatottban. Nem sokáig maradt döntetlen az állás, ugyanis Malasinki egy perccel később újra előnyhöz juttatta a hazaiakat.

Harmadik harmad

Szabó Dániel megsérült, és nem tért vissza az utolsó felvonásra. A 44. percben másodszor is egyenlítettek a mieink: Garát Zsombor távoli lövése még kijött a kapusról, de Sofron jól érkezett, és a védők között kibújva bekotorta a korongot. A csatár sorozatban harmadik meccsén volt eredményes.

A magyar csapat támadásban maradt, és Miskolczi Márk a vezetést is megszerezhette volna, de lövése a vasról pattant ki. A lengyelek is rákapcsoltak, ám Rajna továbbra is jól teljesített. Az utolsó tíz percet a mieink bírták jobban: előbb Pavuk került nagy helyzetbe, de nem tudta a kapus lába között a hálóba juttatni a korongot, aztán Orbán próbálkozhatott. Az 57. percben összejött a gól: Pozsgai távoli lövésébe a kapu előtt Magosi tette bele az ütőjét, így az védhetetlenül vágódott a kapuba.

A lengyelek még két percig előnyben támadhattak Garát büntetése miatt, a kapust is lehozták, de a védekezés stabil maradt, sikerült átvészelni a rohamokat. A magyaroknak is voltak lehetőségeik, hogy üres kapus góllal növeljék az előnyt, de ezek kimaradtak, ám a végén így is sikerült megőrizni a vezetést.

A magyar válogatott a 3-2-es sikerrel vágott vissza a nagy ellenfél lengyeleknek a novemberi, budapesti vereségért. Jarmo Tolvanen együttese a második helyen zárta a katowicei tornát.

Menetrend

Február 16. péntek 16:30 Kazahsztán - MAGYARORSZÁG 5-2
Február 17. szombat 16:30 MAGYARORSZÁG - Olaszország 4-1
Február 18. vasárnap 19:15 MAGYARORSZÁG - Lengyelország 3-2

A magyar válogatott kerete

Név Poszt Egyesület
Duschek Dávid K Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós K Fehérvár AV19
     
Garát Zsombor H MAC Budapest
Kiss Dániel H UTE
Kovács Bronson H MAC Budapest
Láda Balázs H DVTK Jegesmedvék
Nagy Nilan H UTE
Pozsgai Tamás H MAC Budapest
Stipsicz Bence H Fehérvár AV19
Szabó Dániel H Fehérvár AV19
Varga Arnold H UTE
Wehrs Kevin H HC TWK Innsbruck (AUT)
     
Bodó Christopher Cs MAC Budapest
Csányi Karol Cs HK Nitra (SVK)
Erdély Csanád Cs Fehérvár AV19
Galanisz Nikandrosz Cs DVTK Jegesmedvék
Magosi Bálint Cs DVTK Jegesmedvék
Miskolczi Márk Cs DVTK Jegesmedvék
Odnoga Mátyás Cs Dunaújvársi Acélbikák
Orbán Brance Cs MAC Budapest
Pavuk Attila Cs DVTK Jegesmedvék
Reisz Áron Cs Fehérvár AV19
Sarauer Andrew Cs Villacher SV (AUT)
Sárpátki Tamás Cs Fehérvár AV19
Sofron István Cs Villacher SV (AUT)
Vas János Cs DVTK Jegesmedvék
Vincze Péter Cs Fehérvár AV19
     
Jarmo Tolvanen   Szövetségi kapitány
Majoross Gergely   Másodedző
Szilassy Zoltán   Másodedző
Farkas Tamás   Kapusedző
Dr. Majzik Ernő   Csapatorvos
Bagonya Imre   Fizioterapeuta
Sashalmi Tamás   Fizioterapeuta
Nagy József   Felszerelés menedzser
Tornyi Gábor   Felszerelés menedzser
Imre Lajos   Csapatmenedzser
Szilágyi Levente   Csapatmenedzser
Závodszky Szabolcs   Média menedzser

(forrás: jegkorongszovetseg.hu)