OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3652 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Ring György, Becséri Dániel; Szabó Zsolt; Takács János).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Brković, Shestakov - Vela, Hasani, Kocsis, Óvári - Ugrai, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
FTC: Dibusz - Botka, Otigba, Blažić, Pedroso - Leandro - Lovrencsics G., Spirovski, Gorriaran, Paintsil - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Csere: Spirovski helyett Nagy D. és Pedroso helyett Moutari a 64., Bacsa helyett Ioannidis a 72., Leandro helyett Georgijević a 77., Hasani helyett Tóth B. a 80., Ugrai helyett Karan a 87. percben.
Sárga lap: Lipták a 60., Vela a 67., Blažić a 80., Kocsis a 81., Ioannidis a 83. percben.
Piros lap: Brković a lefújás után.
Gólszerző: Böde (0-1) a 9., Brković (1-1) az 56., Hasani (2-1) az 59. percben.

 

Kulcspillanatok

9. perc: Sakk-mattra játszotta a helyzetetet az FTC, végül Böde Dániel egyedül nem hibázott 12 méterről, 0-1

56. perc: Diósgyőri szöglet balról, Ugrai beadását Dušan Brković az ötösről a kapu hosszú oldalába csúsztatta, 1-1

59. perc: Shestakov húzott balról középre, a jobb oldalon érkező velának passzolt, aki Florent Hasani elé tette a labdát. A koszovói középpályás jobbról, 8 méterről lőtt a hálóba, 2-1

Értékelés

Bódog Tamás: - Nehéz mérkőzésen úgy gondolom, megérdemelt 3 pontot szereztünk. Egy parádés FTC-vel találkoztunk, akik nem véltelenül állnak az első helyen, jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel. Fontos volt, hogy ne kerüljünk negatív spirálba, ami lefelé húz. Úgy gondolom, mindenki elégedett lehet.

Amit gyakoroltunk, azt visszaadták a játékosok, a hozzállásuk szenzációs volt. Hétközben kupameccset játszottunk, ezért nem is keszültünk olyan sokat az FTC-ből, csak azt kellett hozniuk, amit tudnak. Azt emeltük ki, hogy amiért kihajtották magukat másfél hónapon keresztül, azt ne engedjék, hogy egy hét alatt tönkremenjen, hiszen egy-két vereség nagyon könnyen tönkreteheti a télen becsülettel elvégzett munkát. Szerencsétlen szituáció után kaptuk a gólt - talán akkor ért el először az FTC a kapunkig -, de felálltunk, nem vetette vissza a csapatot. Ma bátran játszottunk, nem butítottuk le a játékunk, nem elrugdostuk, hanem megpróbáltuk megjátszani a labdát. Ez első 60-65-70 perc rendben volt, utána pedig... a Fradi minőséget képvisel. De igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszottak. 

A szünetben annyit kellett mondanom, hogy amit eddig csináltak, az jó. Semmilyen extrát nem kértem, csak azt, hogy folytassák, amit eddig csináltak. Egy aránylag jó félidő után hittek magukban, hittek egymásban, ennyi elég volt. A mai mérkőzés erőt ad, erőt kell, hogy adjon, mert láthatták, hogy az ellovas ellen mire képesek.

Mindent elkövetünk, hogy ne nyúljunk bele a bajnoki cím sorsába, ezért a jövő héten kénytelenek leszünk a Videotont is megverni.

Thomas Doll: - Gratulálok a DVTK-nak a megérdemelt győzelemhez! Ugyanakkor nagyon csalódott vagyok a mai fellépésünk miatt, november végén ugyanez a szituációt már egyszer átéltük a Haladás ellen.

Ha nem mész bele a párharcokba, nincs meg a megfelelő hozáállás, akkor Magyarorszégon is nehéz mérkőzést nyerni. Szeretnénk látni valamiféle fejlődést, azonban túl sok olyan játékos volt, akik elbújtak ma, nem emlékszem, hogy ezen a talajon a 16-os környékéről lett volna szabadrúgásunk. Felkészültünk a DVTK játékára, miként felkészülünk mindenki ellen. Hektikus, nem szép mérkőzést láttunk, nálunk nem volt olyan játékos, aki megnyugtatta volna a társait. Egymás hibáiból éltek a csapatok a középpályán, és sok volt az előrevágott labda.

Mindig újra és újra megismétlődnek ezek a helyzetek, mint a Željezničar, vagy a Tirana ellen. Csalódott vahgyok, hogy ezt a találkozót tíz perc után könnyelműen kiadtuk a kezünkből, de fel fogunk állni megint!