A sakk NB I. csapatbajnoksága a 7 fordulóval folytatódott. Ezúttal Budapestre, az NB I.-be idén feljutó Hűvösvölgyi Sakkiskola gárdájához utazott csapatunk. A vendéglátók a kiesőzónában helyezkednek el, ennek megfelelően nem számítottunk nagy ellenállásra részükről, ezért csapatunkban eddig kevesebbet szerepelt játékosok is helyet kaptak.

Ezúttal a GM Héra, GM Antal, GM Korpa, IM Kozák, GM Bérczes, IM Torma, FM Handó, GM Horváth, IM Almási I., Kun G., IM dr. Medvegy, FM dr. Füsthy összeállítású együttes vette fel a harcot. 

Kisebb riadalmat okozott a hazaiak körében, hogy pár perccel 10 óra előtt megjelent a magyar ranglista második helyezettje, Almási Zoltán nagymester. A DVTK éltáblása azonban nem bevetésre érkezett, csupán testvérét kísérte el a fordulóra. 

A találkozó Almási István gyors győzelmével indult, amit a mérkőzést betegen vállaló dr. Füsthy Zsolt remije követett. Ugyancsak remi lett Handó Vilmos partija is. (1-2).

Innen azonban nem volt megállás, a 3. óra környékén sorra jöttek a győzelmek Kun Gábor, Horváth Péter és dr. Medvegy Nóra részéről, amit Antal Gergő és Héra Imre remije követett. (2-6) Kozák Dávid is kénytelen volt beérni a döntetlennel, majd Torma Róbert és Bérczes Dávid kasszírozta be a teljes pontot. (2,5-8,5) Az utolsó partiban Korpa Bence mindent elkövetett, de nem tudta kicsikarni a győzelmet, így beállította a DVTK 9-3-as győzelmét jelentő végeredményt. A nagyobb tudás szinte minden táblán megmutatkozott, teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Tartalékos összeállításban ültünk asztalhoz, de sejtettük, hogy ma ez is elég lesz. Az eredménnyel meg vagyok elégedve, bár 1-2 pontot még elcsíphettünk volna. Azonban minden előzetes várakozást felborított, hogy a Paks fatális körülmények között megverte a Nagykanizsát, így az első három helyen körbeverés alakult ki. Jelenleg a második helyen állunk, a végső döntést a májusi dupla, közös forduló hozza meg. A paksi győzelemmel ismét megnyílt a lehetőségünk a bajnoki cím elérésére, de bronzérem is lehet a vége. Őrült hajrá várható, az biztos. 

NB I. 7. forduló

HÜSI SC - DVTK 3-9

Győztek
Bérczes Dávid
Torma Róbert
Horváth Péter
Almási István
Kun Gábor
dr. Medvegy Nóra.

Döntetlen
Héra Imre
Antal Gergely
Korpa Bence
Kozák Ádám
Handó Vilmos
dr. Füsthy Zsolt. 

A bajnokságot dupla forduló zárja Budapesten, 2018. május 5.-6.-án.

Újabb kiütés az NB II.-ben

Az NB II. Barcza csoport 9. fordulójában második csapatunk Mezőkövesre látogatott. A hazaiak eddigi szereplésük alapján igen masszív csapat benyomását keltették, a bajnokság 2.-5. helyezettjeivel rendkívül szoros meccseket játszottak. Csapatunk ennek megfelelően erős összeállításban érkezett Matyóföldre, hiszen a bajnokság hajrájában minden hibalehetőséget ki akartunk küszöbölni. A mérkőzés parádésan sikerült, már két óra után 3-0 volt az állás, és a folytatásban is hasonló teljesítmények örülhettünk. Egyetlen remi mellett 11 győzelem gondoskodott a 11,5 - 0,5 arányú győzelemről.

9. forduló:

Mezőkövesd SE - DVTK II. 0,5-11,5

Győztek
Zámbó Zoltán
Kis Pál
dr. Ág Norbert
Ács Gábor
Dobai Szabolcs
Csatlós Béla
Baló Tamás
Kovács Tamás
Horváth Kristóf
Szalai Renáta
Turcsányi Vince

Döntetlen
Papp Ábel

Az NB II. 10. fordulójában, március 25.-én a debreceni Bajnok Sakkiskola csapatát fogadjuk. 
Ez a győzelem, az utolsó forduló eredményétől függetlenül a bajnoki címet jelentené az NB II.-ben.