Brewer egy laza hármassal alapozta meg a mérkőzés hangulatát, majd Bach robogott végig a pélyán és tette fel a könnyű ziccert. A szekszárdi szépítés után szintén ők szerezték a DVTK pontjait, miközben a vendégek nem igazán találták a ritmust (9-4). Kis szerezte a Szekszárd első hat pontját, majd Studer Ágnes dobta be az egyik büntetőjét, Bach is ezt tette a másik palánknál (10-7). Fontenette látványos kosarára Bálint válaszolt gyorsan, és a következő pontot eredményező dobás is az ő nevéhez fűződött. Gereben büntetőivel először vezetett a vendégcsapat, de csak rövid ideig, mert Melnika és Fontenette is betalált a palánk alól (16-13). A negyedből hátra lévő fél percben Studer Zsuzsa és Melnika is értékesítette a büntetődobásait, így maradt a szűk hazai vezetés (18-15). 


A második negyedben villámgyorsan megfordította a mérkőzés állását a Szekszárd McCall révén, aztán Nagy vette vissza a vezetést. Rendkívül pontatlanul dobtak a csapatok ebben a periódusban, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy ponttal. Mikor Theodorean betalált, Svitek mester időt is kért (22-25). A folytatásban Peckova szép tempójára Studer Ágnes felelt egy középtávolival. Egy fault után Bach dobhatott három büntetőt, és hibátlanul célzott mindannyiszor, így kiegyenlítette a mérkőzés állását, majd Fontenette remek betörése után újra a hazaiaknál volt az előny (29-27). A szünetig még Fontenette bedobta büntetőit, amire Studer Ágnes reagált egy triplával (31-30).


A szünet után McCall brusztolt ki magának egy duplát, Peckova viszont csak az egyik büntetőjét dobta be. Kicsivel később Fontenette viszont mindkettőt, Gereben ziccerből egyenlített. Brewer büntetői után ismét a DVTK vezetett a rendkívül kiélezett összecsapáson (36-34). Krnjics centergóljára ismét diósgyőri büntetők következtek, ezúttal Nagy célzott jól. Ezután hat szekszárdi pont esett zsinórban, Fontenette egy büntetője zárta le ezt a szériát (39-42). Nagy Dorci remek hármasával egy pontra jött fel a DVTK, a túloldalon Bálint talált be a gyűrűbe, majd Krnjics és Bálint is eredményes volt (42-49). 


Két és fél perc alatt mindössze két-két pont született a záró negyedben, Gereben büntetők után, Brewer a palánk alól volt eredményes. Lissy szerezte a következő három egységet, a KSC-ben pedig Gerebennek nem remegett meg a keze (47-53). E két játékos tovább folytatta dobópárbaját. Brewer közelijére a Gereben szórt egy hármast. Kevesebb mint másfél perccel a mérkőzés vége előtt Studer Ágnes hárompontosa eldöntötte a győzelem kérdését, Brewer még csinált egy 2+1-es akciót, de az már csak szépségtapasznak volt jó (52-59). 

Aluinvent DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 52-59 (18-15, 13-15, 11-19, 10-10)


Miskolc, Generali Aréna 1000 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Ádám József, Vida Béla.
Aluinvent DVTK: Fontenette 11, Bach 8, Szabó F., Peckova 3, Brewer 17/3. Csere: Melnika 4, Nagy D. 9/3, Zele, Kiss A., Vukov. Vezetőedző: Štefan Svitek.
Szekszárd: Studer Á. 11/6, da Silva, Theodoreán 2, Kis 6, McCall 8. Csere: Krjnics 6, Gereben 13/3, Bálint 6, Oblak 5, Mansare, Studer Zs. 2. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

Edzői nyilatkozatok

Štefan Svitek: - Gratulálok a Szekszárd csapatának. Olyan meccs volt, amilyenre számítottunk. Harcoltunk az elejétől, aztán a harmadik negyedben elvesztettük a koncentrációt és néhány labdát. Ott a Szekszárd megszerezte azt az előnyt, amelyet már nem tudtunk lefaragni.

Djokics Zseljko: - Szeretnénk gratulálni mindkét csapatnak, hiszen jól harcoltak. Ez a mérkőzés erről szólt leginkább. Nagyon boldog vagyok, hogy látszik a munka, amit végeztünk a válogatott szünet után. Elértünk arra a szintre, hogy 52 ponton tudtuk tartani a Diósgyőrt. Nagyon fontos volt nekünk ez a meccs az alapszakasz megnyerése miatt.