Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK Tanácsadó Testületének alelnöke felidézte személyes kötődését, a régi stadionnal kapcsolatos emlékeit, valamint utalt a DVTK multisport klubbá válására. Végezetül biztosított mindenkit, hogy a továbbiakban is számíthatnak rá a szurkolók, a sportolók és a DVTK vezetése.

Szabó Tamás, a DVTK stratégiai és fejlesztési igazgatója miután megköszönte Csöbör Katalin hathatós támogatását, felvázolta a DVTK - Magyarország Kormánya által támogatott - észak-magyarországi, felvidéki (Miskolc, Eger, Salgótarján, Rimaszombat) nagyléptékű fejlesztési tervét. A mintegy 14-15 milliárd forintos fejlesztésből egy 5 milliárdos csomag valósul meg Miskolcon, ami három fő elemet takar: multifunkciós sportcsarnok és sportdiagnosztikai központ épül, illetve otthonra találnak a diósgyőri birkózók is.

- Régóta probléma, hogy a kosárlabdázóknak nincs igazi otthona Miskolcon, mert a Generali Arénában az egyéb rendezvények miatt a sportszakmai szempontok sokszor háttérbe szorulnak. A 3000-3500 fő befogadására alkalmas, Diósgyőri Sportligetben felépülő multifunkciós sportcsarnokban a kosárlabda mellett a röplabda, és a későbbiekben a futsal is saját otthonra talál - mondta el a klubvezető.

 

A második elem a DVTK Sportdiagnosztikai és Rehabilitációs központja. Az egész magyar sportélet lemaradásban van az orvosi hátteret illetően, ezen a téren is előre lép a DVTK - osztotta meg Szabó Tamás. - A korábbi elképzelésekkel ellentétben nem a multifunkciós sportcsarnokban kap helyet a sportdiagnosztikai központ, hanem megvásároltuk az Andrássy út túloldalán található egykori Fontana épületét, és azt alakítjuk igényeinkhez. 

Ugyanez az épület ad majd otthont a harmadik elemnek, a birkózók edzőtermének, akik az év 365 napján itt gyakorolhatnak, a versenyek idején pedig természetesen számukra is rendelkezésre áll a multifunkciós sportcsarnok. Ezzel egy újabb üresen álló épületnek adunk hasznos funkciót. 

- Jelen pillanatban a tervezés pályáztatása zajlik, reményeink szerint, a multifunkciós sportcsarnok esetében ősszel, a sportdiagnosztikai központ esetében pedig már nyáron elkezdődik az építkezés, és 2019-ben mindkét létesítményt birtokba vehetik a sportolók. Illetve a diagnosztikai központot a kapacitás függvényében igyekszünk a környék lakosságának szolgálatába állítani, hogy ne kelljen egy vizsgálat miatt a belvárosba utazni - tájékoztatott Szabó Tamás.