Döntőhöz méltó hangulatban kezdődött a péntek esti mérkőzés, korongbedobást követően azonban mérsékelt tempót vettek fel a felek. Az első nagyobb helyzet Magosi előtt adódott fél perc elteltével, ám Bálizs a helyén volt. Az 5. percben Rusk kényszerült kétperces pihenőre, ám sikerült kapott gól nélkül kihúzni. Kiegészülve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a 8. percben Láda Balázs mutatott be szép szólót. A harmad feléhez közeledve kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon szép helyzeteket láthattunk, ám a hálóőrök tették a dolgukat, így az eredmény nem változott. A 15. percben előnybe kerültünk, amiből nem sikerült gólt kovácsolni. A harmad utolsó perce aztán a házigazdáknak kedvezett: először Garát korongja pattant meg szerencsétlenül a jégen, amiből vezetést szerzett a MAC (1-0), majd fél perccel lefújás előtt ismét egy szerencsétlenül pattanó korong növelte tovább a különbséget (2-0).


A második játékrész gyorsabb tempóban kezdődött. A 21. percben egy kisebb dulakodást követően 4 a 4 ellen játszhattak a csapatok, itt Kulmala és Sakaris mutatott be szép összjátékot, ám találat nem esett. A 25. percben Nagy Krisztián lövését védte bravúrosan Adorján, ám a 26. percben Mansson tette kapura, a korong pedig a hálóban landolt (3-0). A gólt követő percekben kemény, férfias játék következett, gyakori játékmegszakításokkal. A 29. perctől a mieink vették sortűz alá Bálizs kapuját, Tóth Gergő, Galanisz, Vas János és Leppanen is szép kapuralövéseket mutatott be, ám a hazai hálóőr állta a lövéseket. A 35. percben aztán megtört a jég: Pavuk passzára Kulmala érkezett remek ütemben, és ütötte a korongot a hazai hálóba (3-1). A harmad hátralévő percei kemény vendég nyomás alatt teltek, ám lefújásig nem közeledett az eredmény.


Az utolsó játékrész elején ismét nálunk volt a kezdeményezés, a 41. percben egy Láda-Kulmala-Pavuk összjáték végén ismét a hazai kapus bravúrjára volt szükség. A 42. percben aztán Galanisz Nikandrosz bőrözte be Bálizst egy szép fonákkal, megszerezve ezzel a második vendég találatot (3-2). A gólt követően kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel, ám találat egyik oldalon sem esett. Az 58. percben Adorján védte Dansereau lövését hihetetlen bravúrral. Ezt követően időt kértünk, amikor Adorján lekorcsolyázott, ám a szerencse ismét a hazaiak oldalán állt: Klempa ütötte a korongot az üresen álló kapuba, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt.


​​​​Erste Liga rájátszás, döntő, 1. mérkőzés

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

Budapest, Tüskecsarnok, 1800 néző. Játékvezetők: Babic, Kincses, Soltész, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Vas, Tóth A. - Albert, Ritó, Tóth G., Köllő, Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Cunningham, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Macaluay, Pozsgai, Bodó, Orban, Toth . Majoross, Vokla, Tóth R., Nagy K., Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad  18:57  Garát (Mansson)  1-0
1. harmad  19:33  Nagy K. (Orban)  2-0
2. harmad  18:57  Garát (Mansson, Somogyi)  3-0
2. harmad  19:33  Nagy K. (Orban)  3-1
3. harmad  42:17  Galanisz (Magosi)  3-2
3. harmad  59:28  Klempa  4-2

Értékelés

Mikael Tisell: Kemény mérkőzés volt a mai, sajnos az eredmény nem tükrözi mennyire volt szoros ez a mérkőzés. Az elején kaptunk két balszerencsés gólt, de sikerült játékban maradni, és közelebb hozni az eredményt. Egészen a végéig benne volt a fordítás, sajnálom, hogy nem sikerült, holnap újra próbálkozunk.