Vasárnap az Avasi Gimnázium tornacsarnoka adott helyt a 3 Pajzs Mentális és Fizikai Egészség Program miskolci állomásának vasárnap. Sok érdeklődőt vonzottak az egészségügyi szűrések, ahol a vérnyomásmérés és vércukorszint-ellenőrzés után szakemberektől kaptak tanácsot, amennyiben az értékek kiemelkedően magasak, vagy éppen alacsonyak voltak. 

A jelenlévőket Tamás Gábor, a DVTK SE elnökének köszöntötte, ezután Dr. Szabó Zsolt, a DVTK egészségügyi igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy világszerte vezető halálokok közül több is megelőzhető egészséges táplálkozással és rendszeres tesmozgásal. Dr. Szabó Krisztina és Szabó Katalin az egészséges és változatos táplálkozás, míg Csáki Dorottya, a DVTK sportpszichológusa a mentális egészség fontosságára hívta föl a figyelmet.


Elsősorban a fiatalabbak (illetve szüleik) használták ki a tornaterem "másik" felét, ahol focizni, röplabdázni, és kosárra dobni lehetett, de volt, aki úgy érkezett, hogy a jégkorongot (illetve annak teremre szabott változatát) mikor lehet kipróbálni. És folyamatosan foglaltak voltak a pingpongasztalok is.

Délre megnőtt az érdeklődők száma, amikor Buday Péter chef ragadta magához a mikrofont, és a tőle megszokott élvezetes stílusban kommentálta az általa főzött ételeket. Ebből egy széhidrátcsökkentett kakaspörköltet mindenki meg is kóstolhatott.


Délután a DVTK sportolói vették át a főszerepet. Először a fiatal jégkorongozók érkeztek, akik a vállalkozó kedvűekből alakított csapatokat erősítették a sorversenyben, illetve a kapura lövésben. Alig ért véget ez a program, amikor Bódog Tamás vezetésével megjöttek a DVTK labdarúgói, akik azon nyomban beszálltak egy rögtönzött bajnokságba. Végül Eperjesi Gábor csapata győzött, és a csapattagok vihették haza az ajándékokat. A diósgyőri röpisek zárták a napot: ezúttal is vegyes csapatokat láthattunk a pályán annyi csavarral, hogy a lelkes szurkolók mellett a jégkorongozó Vojtkó Mátyás, valamint a szombati edzőmeccs és a délelőtti edzés után sem fáradt Bacsa Patrik, Eperjesi Gábor és természetesen Tamás Márk is a háló elé állt.

Folytatás április 6-án, Arnóton. Találkozzunk ott is!