Jól kezdte a mérkőzést a DVTK, hiszen Szabó Fanni büntetőjével és hármasával gyorsan előnyre tett szert. Sok hibával játszottak a csapatok, három és fél perccel a kezdés után először talált gyűrűbe a Győr, Goree szórt egy triplát, erre Raksányi válaszolt egy kettessel (6-3). Czank kihagyta a büntetőit, ellenben Fontenette bedobta azokat, sőt a következő támadás végén a ziccerét is értékesítette, így magabiztos diósgyőri előnynél kért időt Sandro Orlando (10-3). Peckova triplájával folytatódott a találkozó, közte tíz lett, azonban győri pontok következtek Goree és Stepanova révén. Elkapta a fonalat a zöld mezes csapat, Laklóth köszönt be egy hármassal, olvadt a DVTK előnye (13-11). A negyed utolsó perce a Diósgyőrnek sikerült jobban, Raksányi hármasa alakította ki a játékrész eredményét (16-11). 

Fields hármasa indította a második etapot. Simon közelije el is tüntette a különbséget, Nagy-Bujdosó kosara pedig már a kisalföldiek vezetését jelentette (16-18). A DVTK gépezete akadozott támadásban, miközben újabb győri pontok születtek. Három és fél percnek kellett eltelnie, hogy Szabó csodálatos asszisztját Brewer gólra váltsa (18-23). Nagy-Bujdosó büntetőire Szabó válaszolt egy középtávolival, majd Stepanova talált be (20-27). Bach triplája a legjobbkor jött, sajnos utána Peckova kísérlete kimaradt. Fontenette egy jó büntetőjével még közelebb került ellenfeléhez a Diósgyőr (24-27). Goree kettese zárta le az első félidőt (24-29).

Raksányi szép kettesére Török válaszolt büntetődobásokat követően, majd Fontenette csinált meg egy 2+1-es akciót (29-31). Raksányi remek hármasával újra megszerezte a vezetést a Diósgyőr a mérkőzésen, de Fields gyorsan visszavette azt a csapatának zsinórban szerzett öt pontjával (32-36). Goree pontos tempója után időt is kért Stefan Svitek, amely után Brewer értékesítette is a büntetőit, de Fields újra eredményes volt, ráadásul a hárompontos vonalon túlról (34-41). A Győr folytatta a pontgyártást, és tíz pont fölé tornázta a különbséget. Ezt Fontenette próbálta faragni, aki négy pontot szerzett egymás után, de a zöldek dobásai továbbra is sültek (38-48). A negyed hajrája sem sikerült a DVTK-nak, mert bár Melnika betalált a gyűrűbe, de a túloldalon Laklóth is pontosan célzott, így az addigi legnagyobb differenciával vonultak pihenőre a csapatok (40-54).

Stepanova kettesére Fontenette válaszolt, majd Peckova remek asszisztja után Melnika szerzett könnyű kosarat (44-56). Ezután Melnika gólpasszát Raksányi váltotta pontokra, újra tíz pont lett a különbség, igaz, Laklóth gondoskodott róla, hogy ez ne sokáig legyen így. Brewer az egyik büntetőjét dobta be, Fields viszont két triplával reagált erre, ezzel a mérkőzés kimenetele végképp eldőlt (47-64). Az időkérés után Brewer tett föl jól egy palánk alólit, majd egy büntetőt is bepöttyintett, a másik palánknál Varga volt eredményes. Goree kosarára Brewer válaszolt egy szép egyéni akciót követően (52-68). Nagy egy betörés után tett fel egy ziccert, majd Nagy-Bujdosó szórt egy hármast. A mérkőzést Szabó Fanni duplája után Török és Fontenette büntetői zárták le (58-73).

Killik László női Magyar Kupa döntő, bronzmérkőzés

Aluinvent DVTK - CMB Cargo-UNI Győr 58-73 (16-11, 8-18, 16-25, 18-19)

Sopron, Novomatic Aréna 600 néző. Játékvezető: 
DVTK: Fontenette 16, Szabó F. 8/3, Raksányi 12/6, Peckova 3/3, Brewer 10. Csere: Nagy D. 2, Bach 3, Melnika 4. Vezetőedző: Štefan Svitek. 
Győr: Robinson, Fields 21/12, Török, Krivacevics 2, Goree 11/3. Csere: Stepanova 10, Czank, Simon 3, Nagy-Bujdosó 7/3, Varga 2, Laklóth 13/6, Markó. Edző: Sandro Orlando. 

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Jól kezdtünk, de két ziccert elrontottunk, az ellenfél ezt kihasználta, lendületbe jött, agresszívan és eredményesen játszott. Nem nyújtottuk a legjobbunkat ezen a tornán, nem bírtuk megfelelően kezelni a nyomást. Remélem, hogy a bajnoki zárófordulóra és a rájátszás mérkőzéseire megfelelően felkészülünk és koncentrálunk arra, hogy elérjük a kitűzött célunkat.

Sandro Orlando: - Elégedett vagyok, azt láttam, amit szerettem volna, péntek óta mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk. Szükségünk van még egy kis időre, hogy úgy játsszunk, ahogyan azt szeretném, de örülök, hogy megszereztük a bronzérmet.