A debreceni Bajnok Sakkiskola nem ígérkezett a legnehezebb ellenfélnek, jóllehet komoly utánpótlás-nevelő munkát folytatnak. A tét komolysága miatt azonban a piros-fehérek erős összeállításban ültek asztalhoz. Az FM Handó, IM Almási, IM Kiss, FM dr. Füsthy, Ács, Dobai, Csatlós, Horváth K., Szalai, Ádám Szabó B. tizenkettő indult harcba a korai bajnokavatóért.

A mérkőzés alapvetően igazolta a papírformát. Nagy csatában, 7 táblán sikerült bekasszírozni a teljes pontot. A vége 9-3-as győzelem lett, ami a Barcza-csoport bajnoki címét jelenti csapatunk számára. Az egyetlen kérdőjel már csak az maradt, hogy vajon a csapat az utolsó fordulós teljesítményével eléri-e a 100 pontot a bajnokságban.

NB II. Barcza-csoport 10. forduló

DVTK II - Bajnok Sakkiskola 9-3

Győzött
IM Almási István
FM dr. Füsthy Zsolt
Csatlós Béla
Horváth Kristóf
Runda Máté Bence
Ádám Zoltán
Szabó Bálint

Döntetlen
FM Handó Vilmos
IM Kis Pál
Ács Gábor
Dobai Szabolcs

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, az új igazolások beváltak. Érdekes, hogy tavaly annak ellenére nem tudtunk az élen végezni, hogy minden meccsünket megnyertük, míg idén két döntetlen mellett is 4 meccspont és 18,5 táblapont előnnyel vezetjük a mezőnyt. A kiírás szerint osztályozót kell játszanunk, hogy feljussunk az NB I/B-be, de megítélésem szerint. ott is esélyesként ülhetünk asztalhoz. Gratulálok a játékosoknak a bajnoki címhez!