OTP Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1723 néző. Játékvezető: Erdős József (Berettyán Péter, Varga Gábor; Solymosi Péter, Pintér Csaba).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Ugrai, Shestakov - Bacsa, Ioannidis.Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Honvéd: Gróf - Ikenne-King, Heffler T., Lovrić, Baráth, Kukoč - Gazdag, Nagy G., Banó-Szabó - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Kukoč helyett Holender a 32., Shestakov helyett Hasani a 61., Bacsa helyett Szarka a 70., Ikenne-King helyett Danilo a 76., Ugrai helyett Óvári a 82., Banó-Szabó helyett Májer a 86. percben.
Sárga lap: Lovrić a 29., Tamás a 38., Szarka a 82. percben.
Gólszerző: Ioannidis (1-0, 11-esből) a 30., Eppel (1-1) a 46. percben.

 

Kulcspillanatok

3. perc: 11-es a DVTK javára, miután Baráth a 16-oson belül felborította Ioannidist. Ugrai állt a labda mögé, és jobbra tartó lövését Gróf bravúrral védte

30. perc: Ezúttal Bacsát vágta föl a 16-oson belül Lovrić, 11-es. Nikolaos Ioannidis állt a labda mögé, és az irányt eltaláló Gróf mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0

46. perc: Vendég szabadrúgás balról, a 16-os mellől. Lanzafame beadásába Eppel Márton középen beleért, így a labda a hálóban kötött ki, 1-1

Értékelés

Bódog Tamás: - Nagy tanulsága a mérkőzésnek, hogy nem szabad dicsérni a csapatot, mert elhiszik, hogy tudnak futballozni. Ma ez történt. Az első félidő úgy nézett ki, ahogy egy első félidőnek ki kell nézni, szenzációsan játszottak a fiúk, a Honvédnak köze sem volt a mérkőzéshez. Rúghattunk volna 2-3 további gólt is, és nagyobb gólkülönbséggel vonulhattunk volna szünetre. Ettől függetlenül nem éreztem, hogy bármilyen negatív történhet ránk nézve. A csapat erejét mutatja, hogy a harmadik percben kihagyott 11-es után ki sem zökkentünk a ritmusból, amit korán fölvettünk az elején. Viszont a második félidő elején kapott gól megzavart minket. A pontrúgás mindig kivédekezhető, nem dísznek állnak ott az emberek. Gyakorolni kell, sokat gyakorolni... Ezt követően belementünk egy adok-kapokba, és voltak olyan fáziasi a mérkőzésnek, ami nem feltétlenül a miénk volt. Kaphattunk is volna gólt, rúghattunk is volna gólt, így a második félidő alapján a döntetlen rendben van, de ha az első félidőt is hozzáveszem, akkor egyértelműen csalódás az eredmény. Ennyit tudunk, szorgalmas és szürke csapatunk van, amelyik a kiesés ellen fog küzdeni. Ezért mondtam a találkozó előtt, hogy fontos hét vár ránk, játszunk két hazai bajnokit, egyet Debrecenben, egyet Mezőkövesden, közte egy kupamérkőzést, és a hét végére sokkal okosabbak leszünk, hogy ott leszünk az elején, és akkor felszabadultan küzdünk egy jobb helyért, vagy hátrafelé kell tekingetni. Ez a hét meghatározhatja az egész éves teljesítményünket.
Supka Attila: - Felemás mérkőzést játszottunk, láthatóan mindkét csapat felkészült a másikból.
Az első félidőben sajnos olyan hibákat követtünk el, ami megbosszulta magát, két büntetőt is összehoztunk az ellenfélnek, amit egy kicsit nagyobb koncentrációval és a szélek jobb lezárásáal meg lehetett volna előzni. Nem működött a baloldali védekezés, ezt orvosoltuk már az első félidőben. A váltás után stabilabb lett a védekezésünk, a DVTK ekkor nem tudott annyira megbontani minket. Megvolt a DVTK-nak a lehetőseége, hogy már az első félidőben eldöntse a meccset, vagy nagyobb előnyt szerezzen, viszont nekünk is megvolt a százszázalékos ziccerünk Gazdag révén. 
Amit átbeszéltünk a félidőben, azt próbálták megcsinálni a játékosok, és már az elején gólt tudtunk szerezni. Ettől kezdve aktívabbak voltunk, több olyan lehetőségünk adódott, aminek a végén pontosabban passzolva megnyerhettük volna a mérkőzést. Kulcskérdés volt, hogy mennyire tudjuk kontrollálni a DVTK fölívelt labdáit, mennyire tudjuk a magas játékosaikat levédekezni a szabadrúgásoknál, szögleteknél. Ez is jól működött. A második félidő alapján részünkről több volt a mérkőzésben, sajnos nem sikerült nyerni. Gróf Dávid kiválóan védett, az első félidőben többször is meccsben tartotta a csapatot. Gratulálok a játékosaimnak, ma mindent megtettek azért, hogy ponttal, pontokkal távozzunk Debrecenből!