Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese bátran játszott, és Bartalis István révén még gólt is tudott ütni. Sőt, nyílt esély az egyenlítésre is, azonban a találkozó derekán volt egy öt és fél perces szakasz, amikor az NHL-sztárokkal felálló tengerentúliak négyszer is betaláltak.

A két vereségnél tartó magyarok kedden, közép-európai idő szerint 19.15-kor a franciákkal találkoznak. Ez lesz az első mérkőzés a vb-n, amikor reális esély mutatkozik a pontszerzésre.

80. Jégkorong-világbajnokság B-csoport (Szentpétervár)

Magyarország - Kanada 1-7 (1-2, 0-4, 0-1)

Játékvezető: Jeránek (cseh), Öhlund (svéd), Malmqvist (svéd), Suominen (finn)
Magyarország: Hetényi Z. (Vay) – Wehrs, Dudás, Sofron, Bartalis, Sebők – Szirányi, Mestyán, Galló, Erdély, Sarauer – Stipsicz, Vas M., Kovács Cs., Nagy G., Vas J. – Garát, Benk, Magosi, Nagy K., Banham. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Kanada: Pickard – Tanev, Rielly, Hall, Brassard, Perry – Ceci, Murray, Domi, Scheifele, Stone – Matheson, Dumba, Gallagher, Jenner, O'Reilly – Hutton, Duchene, Reinhart, Marchand, McDavid. Szövetségi kapitány: Bill Peters

Gólszerzők: 5:54 Scheifele (McDavid, Stone, 0–1), 10:04 Perry (Hall, Brassard, 0–2), 18:14 Bartalis (1–2), 27:12 Stone (Ceci, Reinhart, 1–3), 29:05 Marchand (McDavid, Matheson, 1–4), 31:36 Brassard (Tanev, Rielly, 1–5), 32:45 Matheson (Hutton, Scheifele, 1–6), 44:35 Hall (Matheson, 1–7)
Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Rich Chernomaz: - Fiatal csapatunk van, azt kértem, hogy legyünk bátrak, agresszívek, élvezzük a játékot. Ezt megkaptam, és néhány perctől eltekintve nagyon elégedett vagyok. Ilyen mérkőzésen fontos lett volna a jó kapusteljesítmény. Sajnos volt egy 5-6 perces szakasz, amikor négy gólt is kaptunk. De hát ez Kanada... A második harmadban, amikor ellentétes oldalon volt a cserepad, és nehéz cserélni, akkor beszorítottak bennünket, fáradtunk és jöttek a gólok.
Bill Peters: - A magyar csapat bebizonyította: nem véletlenül jutott fel az élvonalba. Ellenfelünk nagyon jó benyomást tett ránk. Tudtuk, hogy fegyelmezetten játszik, és minden harmadot jól kezdett, többször nehéz pillanatokat éltünk át. Egyértelműen látszik, hogy a magyarok miért tudtak szintet lépni tavaly.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!