A DVTK Jegesmedvék U14-es csapatát a kedd este az ERSTE Liga döntőjének 4. mérkőzése előtt köszöntötte a Miskolci Jégcsarnok közönsége.

A csapat egy részével már 2 éve dolgozunk együtt, míg a fiatalabbakkal egy éve. Úgy érzem egész évben jó közösséget alkottunk - osztotta meg gondolatait Láda Péter, a csapat edzője. - Ebben a korosztályban 2-3 játékos képes eldönteni mérkőzéseket. Igazából ez nagyban meghatározza egy csapat eredményességét, tehát minél több úgynevezett akcelerált játékosod van annál egyszerűbb a napi munka és természetesen a mérkőzéseken is eredményesebb lehetsz. Nekünk szerencsére nagyon sok tehetséges játékosunk van ebben a 2004-2005-ös korosztályban.  

Egész évben az egyéni technika fejlesztésére és tökéletesítésére fókuszáltunk, szezon közben az egyéni taktika és kis részben a csapat taktika megismerésére és fejlesztésére is szántunk időt, de ebben a korosztályban nem ezen van a fő hangsúly.

A legnagyobb kihívás ebben a korosztályban elérni azt, hogy a gyerekek komolyan vegyék az edzéseket és minden edzésen próbálják meg magukból kihozni a maximumot, valamikor még a mérkőzésen is noszogatni kell valakit, hogy hajtson és küzdjön, de szerencsére többségben vannak azok a játékosok, akik alázatosan dolgoznak minden edzésen és mérkőzésen.

A legnagyobb eredménynek tartom a szezonban, hogy mindenkit sikerült megvernünk, a Volánt csak nekünk sikerült legyőzni, tettük ezt úgy, hogy mi nem vagyunk gyűjtőegyesület, 26 játékosból 24 saját nevelésű.

Úgy érzem a szezon elejétől a szezon végéig mindenki fejlődött sok mindenben, de még nagyon sokat kell tenni, dolgozni a játékosoknak, ha a következő szezonban is alapemberek szeretnének lenni a csapatukban. 

A hosszú távú célunk nem lehet más, mint hogy ebből a korosztályból minél több játékos kerüljön be a felnőtt csapatba - mondta el Láda Péter.

 

Alább pedig Szalay Boldizsárnak, a csapat hátvédjének és csapatkapitányának gondolatai olvashatóak:

- A szezon elején megfogadtuk a csapattal, hogy szeretnénk minél jobb eredményt elérni. A 2 évvel ezelőtti U12-es bajnokságban 4. helyen végeztünk, ezt mindenképp szerettük volna megtartani. A bajnokságban szépen haladtunk előre, az alapszakaszban 22 mérkőzésből 15 meccsen győztünk, és 7 mérkőzésen veszítettünk. A rájátszásban az UTE-tól mindkét meccsen hosszabításban szenvedtünk vereséget. Így kerültünk össze a MAC-cal a bronzéremért.

A bajnokság egyik legszebb pillanata volt, amikor az Ocskay Akadémia csapatát itthon megvertük. Ekkor hittük el igazából, hogy együtt bármit elérhetünk.

Az első bronzmérkőzésre Budapesten került sor a MAC-cal - épp egyidőben  a felnőtt meccsel. Határozott, erős játékkal 3-0-ás győzelemmel tértünk haza és vártuk a másnapi döntő mérkőzést. Aznap mindenki fejben is készült, mert tudtuk megszerezhetjük a győzelmet és ezzel az áhított érmet. Az újabb 3-0-ás győzelem pillanata felemelő érzés volt. Elértük azt, amit célul tűztünk magunk elé. Fantasztikus érzés volt, hogy hason végigcsúszhattunk a pályán, így ünnepelve eredményünket.
 
Csapatkapitányként fontosnak érzem, hogy összetartsam a csapatot, mindenkit munkára és szorgalomra buzdítsak. Ebben a szezonban igazi csapattá formálódtunk, segítjük egymást, kiállunk egymás mellett. Köszönet ezért Petinek, és mindenki másnak aki segített ennek az eredménynek az elérésében. De persze nem állunk meg, az U16-os bajnokságban is szeretnénk jövőre bizonyítani!