Mint arról korábban már beszámoltunk, a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) valamint szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért ("huhogás") a DVTK - FTC mérkőzéssel kapcsolatban 500 ezer forint, a Videoton FC - DVTK mérkőzéssel kapcsolatban pedig (szintén "huhogás") 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Amennyiben a tendencia folytatódik, a klub költségvetését súlyosan érintő pénzbüntetések mellett az MLSZ zártkapus mérkőzéssel is sújthatja klubunkat, így könnyen előfordulhat, hogy a hamarosan átadásra kerülő új Diósgyőri Stadionban üres lelátók előtt fogjuk játszani az első meccseket.

Köszönjük szurkolóinknak a PAFC és a Vasas elleni sportszerű szurkolást! Egyben arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartózkodjon az ellenfelet becsmérlő, annak játékosait hátrányosan megkülönböztető magatartástól, különös tekintettel a „huhogásra”.

A DVTK a magyar és a nemzetközi szövetséggel egyetértésben évek óta hirdeti, hogy a labdarúgásban nincs helye a rasszizmusnak és bárminemű diszkriminációnak. Arra kérjük szurkolóinkat, tiszteljék az ellenfeleink játékosait, bőrszíntől és attól függetlenül, mely országból érkeztek hazánkba! Az elmúlt évtizedekben Diósgyőrben is számtalan színes bőrű játékos fordult meg, sokan közülük hamar a közönség kedvenceivé is váltak, az ő esetükben is ugyanezt vártuk el más csapatok szurkolóitól.

A DVTK a jövőben is mindent el fog követni annak érdekében, hogy száműzze a rasszizmust a hazai lelátókról. Kérjük szurkolónkat segítsék ez irányú törekvésünket! Köszönjük!