A DVTK SE 12 helyszínt felölelő prevenciós célú szabadidősport-fejlesztési programja Felsőzsolca, Alsózsolca, és az Avas után érkezett Arnótra. 

Az előző helyszínekhez hasonlóan nyolc állomáson várták a helyieket egészségügyi szűrésre, ahol többek között vérnyomást mértek és ellenőrizték a vércukorszintet is.


Eközben Buday Péter az udvaron főzött. Az érdeklődők nem csak receptet kaptak a cheftől, hanem sok jó tanácsot arról, hogyan lehet úgy spórolni, hogy közben még egészségesen is főzzenek. A bemutató végén meg lehetett kóstolni a frissen készült finom desszertet, de mindenkinek jutott egy adag kakaspörkölt babos gerslikörettel.


Eközben a fiatalok birtokba vették a pénteken átadott felújított tornatermet. Az egyik sarokban felállított pingpong asztalnál egyfolytában pattogott a kaucsuklabda, míg a kosárpálya másik térfelén eleinte fociztak, majd a DVTK röplabdázói megérkezése után ebbe a sportágba is belekóstolhattak. És persze diósgyőri lányok is kihasználták a lehetőséget, Szajkó Tímea és Nagy Dorottya egy-két szettre beállt pingpongozni is.

Folytatás a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban május végén!