A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, hiszen Fontenette és Raksányi kosaraival rögtön magához ragadta a vezetést, aztán Gorjanácz szerezte meg az egerszegiek első pontjait, erre Zele válaszolt egy kettessel (6-2). Raksányi dobott be egy büntetőt, majd Pavel is feliratkozott a pontszerzők közé, aztán újfent Fontenette volt eredményes (9-4). Ezután azonban megtorpantak a hazaiak, amit jól használt ki a ZTE, Gorjanácz hármasa után Koziar talált be közelről, Pavel középtávolija pedig már a vezetést jelentette számukra (9-11). A negyedet mégis a fehér mezesek húzták be, mert előbb Raksányi egyenlített, aztán Peckova célzott jól és Melnika is bedobta az egyik büntetőjét. Parker tempója következett, aztán Fontenette csinált meg egy 2+1-es akciót. A negyed eredményét Pavel egy pontja alakította ki (17-14).


A második játékrész elején Raksányi és Nagy középtávoli kosaraival növelte előnyét az Aluinvent DVTK, de aztán hat pontot szerzett zsinórban a vendégcsapat és egy pontra zárkózott ellenfeléhez (21-20).  Sőt, Pavel büntetőivel újra a ZTE csapatánál volt az előny, ráadásul a következő támadásuk végén Jeffery sem hibázott (21-24). Melnika dolgozott jól a palánk alatt, majd újfent Jeffery dobott be egy büntetőt. Fontenette remek asszisztját követően Szabó vállalt bátran egy hárompontos dobást, és milyen jól tette, mert pontosan célzott (26-25). Ezt követően sok hiba jellemezte a játékost, sorra maradtak ki a dobások mindkét oldalon, mígnem Szabó újra elsüllyesztett egy triplát, így ezt a negyedet is megnyerte a Diósgyőr (29-25). 


Pavel négy pontjával folytatódott a játék a szünet után, mire Peckova szórt egy hármast (32-29). Szabó Fanni remek bejátszását követően Brewer szerzett könnyű gólt, majd Hegedűs-Őri célzott pontosan. Fontenette dobott egy szép elugrásos kosarat, a másik oldalon Hegedűs-Őri dobta be az egyik büntetőjét. Brewer játszotta meg Peckovát, aki nem hibázta el a ziccerét, ráadásul a következő hazai támadást is ő fejezte be egy szép tempóval. Közben Pavel ugyan betalált, de elkapta a fonalat a Diósgyőr, és Fontenette duplája után kénytelen volt időt kérni a vendégek edzője (42-34). A negyedből hátralévő két percben is egy ponttal növelni tudta előnyét a DVTK, Nagy hármasa és Brewer közeli kosarára Jeffery és Koziar válaszolt (47-38).


Fontenette folytatta a pontgyártást, amire Pavel válaszolt a túloldalon, majd Koziar és Parker is eredményes volt, azaz zárkózott a ZTE (49-44). Fontenette kosara a legjobbkor jött, aztán Szabó is pontosan célzott, újra biztosabb volt a hazai vezetés (53-44). Pavel büntetőzött jól, majd Nagy Dorci vágott be egy hárompontost. Ezután elhibázott akciók, rossz dobások következtek, de az idő a DVTK-nak dolgozott, ráadásul Melnika kosarával a hazai csapat esett át hamarabb a holtponton, igaz, erre gyorsan jött a vendégek válasza (58-48). Brewer centergólja után eldőlni látszott a mérkőzés, alig volt hátra több mint két perc a találkozóból. Egy technikai faultot követően Raksányi dobta be a büntetőt, a másik oldalon Szalay mindkettőt kihagyta, egy perc volt hátra ekkor, de abban már semmi érdemleges nem történt, győzött a Diósgyőr (61-48).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 61-48 (17-14, 12-11, 18-13, 14-10)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Papp Péter, Balog György.
DVTK: Fontenette 15, Szabó F. 8/6, Raksányi 8, Zele 2, Melnika 5. Csere: Peckova 9/3, Brewer 6, Nagy 8/6, Bach. Edző: Štefan Svitek.
ZTE: Gorjanácz 5/3, Hegedűs-Őri 5, Koziar 8, Jeffery 5, Parker 4. Csere: Pavel 21, Szalay. Edző: Gáspár Dávid.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Örülök, hogy a mai meccset sikerült megnyerni és kedden visszmegyünk Zalaegerszegre. Számunkra volt nagyobb a tét, hiszen 1-0-ás hátrányban voltunk a mérkőzés előtt. Az esetleges  vereség a kiesésünket jelentette volna. A mai meccsen mindkét csapat nagyon harcolt. Meglepetésekre már nem lehet számítani a párharcban, de a lepattanóknál jobban oda kell majd figyelnünk, mert Pavel nagyon élt ma.

Gáspár Dávid: - Gratulálok a DVTK-nak, a mai mérkőzésen teljesen  megérdemelten nyertek a hazaiak. Támadásban rossz ritmusban játszottunk. Nem sikerült megvalósítani azokat a dolgokat, amit megbeszéltünk. Negyvennyolc dobott ponttal nem lehet idegenben mérkőzést nyerni.