Az első játéknapon a mieink a finn csapattal mérkőztek meg, és meggyőző játékkal 5-2-es győzelmet arattak. Az első félidőben hatalmas fölényben futballozott a magyar csapat, a magasra feltolt védekezésnek köszönhetően rengeteg labdát szereztek játékosaink a felezővonal környékén, és gyors ellentámadásokkal több ziccert is kialakítottak. Ezek nagy részét nem sikerült gólra váltani, de egyszer így is bevettük a finn kaput a szünetig.

A fordulás után sokat változtatott Belvon Attila, de a cserejátékosok beállása után is megmaradt a magyar fölény, még ha a helyzetek számát tekintve el is maradtunk az első játékrésztől. Cserébe viszont eggyel több gólt szereztünk mint az első 40 percben, így a két finn találat ellenére is növeltük az előnyt, és 5-2-re megnyertük a mérkőzést.

Meggyőző játékkal sikerült nyernünk, de a legfontosabb, hogy láthattuk a játékosokat nemzetközi mérkőzésen szerepelni, és a keret tagjai sokat visszaadtak abból, amit az eddigi edzéseinken kértünk tőlük. A hozzáállásuk és a taktikai fegyelmük miatt is dicséretet érdemelnek a srácok, bízom a hasonló folytatásban - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila a mérkőzés után.

Négy Nemzet Torna, 1. forduló

Finnország-Magyarország 2-5 (0-1)

Szlováki, Szenc
Magyarország: Kovács Ma. - Zsuppán, Török, Rabi, Fűzfői - Kispál, Vogyicska - Kovács Má., Bakos - Németh D., Varga D. Szövetségi edző: Belvon Attila

Csere: Kovács Ma. helyett Horváth K. a 41., Vogyicska helyett Sós a 41., Bakos helyett Molnár R. a 41., Németh D. helyett Sztojka a 41., Varga D. helyett Bényei a 41., Zsuppán helyett Fodor az 54., Rabi helyett Szujó az 54., Kispál helyett Farkas az 54., Bényei helyett Alaxai a 70. percben.
Gólszerző: Sztorjak (2), Varga D., Kovács Má., Sós

Forrás és fotó: mlsz.hu