A magyar U15-ös válogatott a finnek 5-2-es és a szlovákok 3-0-ás legyőzése után pénteken a lengyelekkel mérkőzött meg a Szencen rendezett Négy Nemzet Kupán. A lengyelek a 22. percben vezetést szereztek, de Molnár Roland találatával hamar egyenlítettünk. Ellenfelünk még szünet előtt visszavette az előnyt, a fordulás után pedig magabiztossá tette sikerét. A magyar válogatott a második 40 percben kihagyott egy büntetőt, és egy-két nagy hibával lehetőséget adott ellenfelének, hogy nagy különbségűvé tegye győzelmét (5-1).

- A torna első két meccsén jó játékkal, győztük le ellenfeleinket, a sorozatterhelésre azonban nem reagáltunk jól, ezúttal nem tudtuk megismételni a korábbi teljesíményünket, ellenfelünk fizikai fölényét, párharcokat kereső játékát csak időnként tudtuk semlegesíteni. A tornán minden kerettagnak megadtuk a lehetőséget a bizonyításra, hogy teljes képet kapjunk képességeikről, személyiségjegyeikről. Láthattuk azt, hogy mi az, ami jól működik a játékunkban, kik azok a fiatalok, akik megállják a helyüket a nemzetközi mezőnyben, de az is látszott, hogy egyéni- és csapatszinten is sok munkára lesz szüksége a csapatnak a jövőben - értékelt a mérkőzés után Belvon Attila.

Négy Nemzet Torna, 3. forduló

Lengyelország - Magyarország 5-1 (2-1)

Magyarország: Senkó - Fűzfői, Alaxai, Török, Zsuppán - Molnár, Kispál, Sós, Kovács Má. - Farkas, Sztojka. Szövetségi edző: Belvon Attila

Csere: Fűzfői helyett Rabi a 41., Zsuppán helyett Fodor a 41., Molnár helyett Bakos a 41., Kispál helyett Szujó a 41., Sós helyett Vogyicska a 41., Farkas helyett Varga D. a 41., Sztojka helyett Németh a 41., Kovács Má. helyett Bényei a 62. percben. 
Gólszerző: Molnár

Forrás és fotó: mlsz.hu