Mint ismert, április 26-án két mérkőzésen lehetőség nyílik a megújult Diósgyőri Stadion tesztelésére, amelyre szeretettel várjuk a szurkolókat is. Először a DVTK 2010/2011-es idényben NB II.-es bajnoki címet nyerő csapata áll újra össze az akkori mezőkövesdi riválisa ellen. A nap második találkozója egy igazi tétmérkőzés lesz, ahol a DVTK U17-es listavezető csapata méri össze erejét a tabellán második újpestiekkel. Amennyiben győznek a diósgyőri fiatalok, matematikailag is bajnoknak vallhatják magukat.

Program

2018. április 26., csütörtök
17:30 Diósgyőri VTK 2011 - Mezőkövesd-Zsóry FC 2011
19:00 DVTK U17 - Újpesti TE U17 (U17 II. osztály 25. forduló)

- Nagy élmény és nagy ajándék, hogy egykori csapatommal pályára léphetünk az újjáépített Diósgyőri Stadionban - kezdte Benczés Miklós, a DVTK regionális utánpótlás képzési igazgatója, egyben a DVTK 2011-es csapatának vezetőedzője. - Szerdán edzünk egyet, jó volt a régi játékosokat látni, egymást megölelni. Most csak egyet fogok tőlük kérni: élvezzék a játékot! A Mezőkövesdet akkor nem sikerült egyszer sem legyőzni, bízom benne, most revansot veszünk. Jó közösség voltunk, most is a világ minden tájáról jönnek a labdarúgók, ami személy szerint nekem sokat jelent, bízom benne, a szurkolóknak is, akik anno többször megtöltötték a régi stadiont. Számunkra most már nincs tét, utánunk viszont annál több, a fiataloknak. Az U17-es csapat fölemelheti az egész diósgyőri utánpótlást az élvonalba. Egész évben rengeteget dolgoztak ezért.

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek, de be kell, hogy valljam, kissé izgatott vagyok, hogy - ugyan a régi társakkal -, de milyen lesz a vadonatúj stadionban játszani - tette hozzá José Luque, a DVTK egykori csapatkapitánya. - Úgy gondolom, a szurkolóknak és Miskolcnak is kijárt már egy ilyen szép létesítmény. Nagyon tetszik a DVTK Edzőközpontja, minden szép, de leginkább az, hogy látszik, fejlődik a klub. Nekem mégis az új stadion okozza a legnagyobb boldogságot. Bárhol játszottam, minden változás jó irányba vitte az életemet. Nagyon élveztem a játékot Diósgyőrben, nagyszerű társakra leltem, ez is csak azt támasztja alá, hogy hálás lehetek a sorsnak ezért az időszakért. Ezért tudtam teljes szívvel kiadni mindent magamból.

- Közel egy éve kerültem a DVTK-hoz, és életem egyik legjobb döntését hoztam akkor, mert Diósgyőrben lehet alkotni, és lehet labdarúgást csinálni - folytatta Zsivóczky Gyula, a DVTK U17-es csapatának vezetőedzője. - Ennek nagyon fontos része az utánpótlás. Az egész évben sokat dolgoztunk, fizikálisan és mentálisan is fel vannak építve a játékosok, és ennek az lett az eredménye, hogy öt fordulóval a bajnokság előtt lehetőségünk nyílik a bajnokság megnyerésére. Ez egyúttal feljutást is jelent, ami azért fontos, mert akkor jövőre a legjobbak ellen léphetünk pályára hétről hétre beleértve az U16-os, U17-es és az U19-es korosztályt is. Az a legfontosabb, hogy a saját utánpótlásból minél hamarabb és minél többen bemutatkozzanak az első csapatban. Bízom benne, hogy a csütörtöki találkozó diósgyőri győzelemmel ér véget, és jól szórakoznak a kilátogató szurkolók. Amikor megnéztük a stadiont, hogy milyen körülmények várnak ránk, megmondom őszintén, összeszorult a szívem, pedig játszottam pár stadionban. Bárcsak 15-20 évvel fiatalabb lennék, hogy ilyen helyen tudnék játszani! Bízom benne, hogy a játékosaim nem pörögnek túl, hanem a játékra koncentrálnak, mert akkor biztosan jó mérkőzést játszunk, és el fogjuk érni az álmunkat, ami egyben a célunk is.

- Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi játszhatjuk a második mérkőzést az új Diósgyőri Stadionban – zárta Pető Gergő, a DVTK U17-es csapatának csapatkapitánya. - Kedden megnéztük belülről is a létesítményt, óriási erővel tölt fel, hogy ott vívhatjuk ki a feljutást. Nem lesz szükség külön motivációra a mérkőzés előtt. Sokat szedtem a labdát Luquééknak, látszott rajtuk, hogy élvezik a focit, ettől szerettem meg én is. Nagyszerű volt látni, hogy jött a sok néző a stadionba, buzdították őket a lelátóról, ők pedig élvezik a pályán, megvolt az összehang a nézők és a játékosok között. 

A két mérkőzésre a belépőjegyek 1500 forintos egységáron kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon folyamatosan, valamint csütörtökön 14 órától a Diósgyőri Stadionnál található új DVTK Shopban is.