A DVTK az északkelet-magyarországi régió legnagyobb sportklubja, a mostani együttműködés a férfi csapatokon kívül a női és az ifjúsági regionális futballcsapatokat is érinti.

Az Apollo Tyres, az amúgy világhírű cég a DVTK szenvedélyes és kiterjedt rajongói bázisán keresztül szeretné hazai ismertségét növelni és a helyi közösségek támogatását folytatni.


- Az Apollo Tyres hisz a helyi közösségekkel és a kiemelkedő regionális szervezetekkel kiépített kapcsolatokban. Szeretnénk, ha ez a támogatás is segítene abban, hogy a sportolók sikeresebbek és népszerűbbek lehessenek, és ezáltal öregbíthessék a környék jó hírét. Ez az együttműködés az első lépés afelé, hogy az Apollo Tyres családjának tagjai között üdvözölhessük a DVTK-t is - mondta Tarnai Tamás, az Apollo Tyres emberi erőforrás és társasági támogatás igazgatója.


- Klubunk kiemelkedő sikerként értékeli, hogy az Apollo Tyres marketing-kommunikációs partnerének a DVTK-t választotta. Tudjuk, a DVTK mára több egy városi sportegyesületnél. Három megyében, kilenc sportágban, közel kétezer felnőtt és utánpótláskorú fiatal versenyez kötelékünkben. Regionális sportpolitikánk kiemelkedő eredményeként könyveljük el, hogy a Heves megyei gyártóbázisú világcég támogatását sikerült elnyernünk - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője.


Apollo Tyres

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárát tavaly áprilisban adták át. A termelés felfutási fázisban van, több ezer abroncs gördül le a gyártósorról naponta. Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Emellett a TBR egység átadásra készen áll; a kereskedelmi termelés a következő hetekben kezdődik. Az egység kapacitása a magyarországi gumiabroncs-iparban kiemelkedő lesz évi 675 000 TBR abronccsal. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt hozza forgalomba.

Az Apollo Tyres elkötelezett híve a labdarúgásnak. A két Premier League-ben szereplő csapat, a Manchester United és a Crystal Palace támogatója, emellett a Bundesliga egyik legrégebbi és jól ismert szereplőjével, a Borussia Mönchengladbach labdarúgó klubjával is van már együttműködése. Az Apollo az Indiai Szuperligában is képviselteti magát a Chennaiyin FC támogatásával és az indiai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban játszó a Minerva Punjab FC szponzorálásával.