JET-SOL Liga Női NB I. - Felsőház, rájátszás 6. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Hungária FC 3-1 (2-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 200 néző. Játékvezető: Valu Tibor (Benkő Róbert, Soós András)
DVTK: Szőke-Nagy - Molnár, Olar, Jáhn, Boros, Nagy F., Tóth A., Vachter, Sandu, Marković, Újvári. Vezetőedző: Fórizs Sándor.
MTK: Szőcs - Turányi, Vasas, Mátyás, Csolti, Tóth B., Csányi, Szabó Zs., Farádi-Szabó, Pinczi, Szabó D. Vezetőedző: Szabados György.

Csere: Tóth A. helyett Kerekes a 46., Vasas helyett Demeter az 50., Szabó D. helyett Nagy L. a 62., Mátyás helyett Palkovics a 79., Marković helyett Bukovszki a 87., Boros helyett Kresák a 92. percben.
Sárga lap: Tóth A. a 6., Turányi a 45., Sandu a 46. percben.
Piros lap:
Gólszerző: Olar (1-0) az 5., Szabó Zs. (1-1) a 39., Boros (2-1) a 45., Turányi (3-1, öngól) a 47. percben.


Kulcspillanatok

5. perc: Szabadrúgást kapott a DVTK az ellenfél kapujának előterében, a labdát pedig Olar Corina a háló lőtte, 1-0.

39. perc: Egyenlített a vendégcsapat, 1-1.

45. perc: Újvári indult meg a baloldalon, középre adására Boros Kinga érkezett, aki a kapu közepébe lőtte a labdát, 2-1. 

47. perc: Diósgyőri szöglelet követően Turányi Lilla fejéről a saját kapujába pattant a labda, 3-1.

Értékelés

Fórizs Sándor: - Egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk az MTK ellen, ami már-már a durvaság határát súrolta. Két játékosomat is sérülés miatt kellett lecserélni, de remélem a egyikőjük problémája sem komoly. Nagyon örülünk annak, hogy először sikerült legyőznünk az MTK csapatát, és bízom abban, hogy a következő szezonban sikeresen fogunk tudni ellenük szerepelni. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét sokan kilátogattak a mérkőzésre, fantasztikus hangulatot teremtve ezzel, és reméljük, a bronzmérkőzésre is hasonlóan szép számmal fognak majd eljönni a szurkolók, és az ő segítségükkel vívhatjuk meg a bronzcsata első mérkőzését.