OTP Bank Liga 31. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 1-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4036 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Ring György, Medovarszki János; Molnár Attila; Takács János).
DVTK: Radoš - Nagy T., Lipták, Brković, Bárdos - Kocsis, Busai - Varga J., Hasani, Ugrai - Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Paks: Rácz G. - Vági, Fejes, Gévay, Szabó J. - Simon Á. - Haraszti, Kecskés T., Hajdú Á., Bartha - Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Varga J. helyett Karan a 47., Hasani helyett Ioannidis a 67., Kecskés T. helyett Nikházi és Hajdú helyett Simon A. a 68., Bacsa helyett Szarka a 82., Hahn helyett Szakály D. a 85. percben.
Sárga lap: Szabó J. a 17., Hajdú a 66., Radoš a 89., Gévay és Ugrai a 90+2. percben.
Piros lap: Lipták a 34. percben.
Gólszerző: Bartha (1-0, öngól) a 26. percben.

 

Kulcspillanatok

26. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Hasani beadása után Bartha Lászlóról pattant a saját kapujába a labda, öngól, 1-0

34. perc: Hahn lépett ki, de nem érte el a labdát, amikor befeküdt az érkező kapus alá. Az eset után piros lapot kapott Lipták Zoltán

Értékelés

Fernando Fernandez: - Érzelemdús mérkőzést játszottunk, mert az első félidő végén történtek miatt nehéz helyzetbe kerültünk. Köszönetet kell mondanom a játékosoknak, mert a végig csodálatos teljesítményt nyújtottak, komoly harc volt. A héten nem gyakoroltuk a létszámhátrányos játékot, jobban szeretem, ha mindkét csapat megvan. A fociban benne van a piros lap, és  nem szoktam a játékvezetőkről beszélni, mert rendkívül összetett és nehéz dolguk van. Nem tudom, miért állították ki Liptákot, nekem kívülről úgy tűnt, csak Radoš ért hozzá az ellenfél játékosához. De nincs időnk arra, hogy olyan dolgokról beszéljünk, amit nem tudunk megváltoztatni.
Nagy munkát végeztek a játékosok a hét során, rengeteget tettek a sikerért, megérdemelték a győzelmet, a múlt héten is legalább egy pontot megérdemelt volna a csapat.
Az első lépést megtettük, de hasonló mérkőzések várnak még ránk. Kiváló a csapatszellem, és kiemelem, hogy három saját nevelésű játékos is pályára lépett (köztük egy még játékostársam volt), ami fényes jövőt jósol. Varga megoldotta a feladatát, karakteres teljesítményt nyújtott, miként a múlt héten is, pedig Szabóval találta szembe magát, aki posztján a legjobbak közé tartozik Magyarországon. Három hete dolgozom Bárdossal, vele nem csak a jelent, hanem a jövőt is meg lehet oldani Diósgyőrben. Rajtuk kívül Ugrai is kiváló munkát végzett, nagyszerűen zárt vissza a második félidőben, és lezárta az ellenfél passzsávjait. Nem szeretnék csak róluk beszélni, mert az egész csapatot ki kell emelni, a csapatszellem lehet a legerősebb fegyverünk a bennmaradásért folytatott harcban.
Amíg egyenlő létszámban játszottunk, addig igyekeztünk tartani a labdát, mert a Paks egy kombinatív csapat, amelyik erős a széleken, szereti futtatni a labdát. A kiállítás után persze sok mindenen változtatni kellett. Azért nagy dolog ez a siker, mert a Paks meghatározó csapat Magyarországon.
Az utolsó negyedórában a közönség segített lélegezni. Fontos, hogy a Videoton ellen is hasonló támogatást kapjunk, mert létkérdés számunkra, hogy az élvonalban maradjunk.
Csertői Aurél: - Sajnos a mai meccset is gólra játszották, mint az összeset. A játékunkra igazából nem lehet panasz, ha csak a helyzeteink 20 százalékát belőjük, akor nyerünk. Még több helyzetet kellett volna kidolgozni, de enynivel is nyerni kellett volna. A végén már úgy éreztem, hogy reggelig sem rúgtunk volna gólt. Több volt ebben a mérkőzésben, de nem tudtunk élni vele. Ilyen mérkőzést játszottunk, sajnálom. Ezzel a teljesítménnyel  nem érdemeljük meg a harmadik helyet.