A DVTK többségi tulajdonosa számára kiemelten fontos a jövő nemzedékének fejlődése, ezért az utánpótlás-nevelés kiemelt jelentőségű a klubon belül működő valamennyi sportág életében. Az ARAGO Zrt. fontosnak tartja a sport mellett az élet egyéb területein sikeres tehetségek gondozását, ezért ARAGO-DVTK elnevezéssel tanulmányi ösztöndíj programot indít a matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Miskolcon tanuló középiskolások számára.

A programban mind az öt állami fenntartású gimnázium (Avasi Gimnázium, Diósgyőri Gimnázium, Földes Ferenc Gimnázium, Herman Ottó Gimnázium, Zrínyi Ilona Gimnázium) részt vesz.

Az iskolák szaktanárai által javasolt 60 tehetséges középiskolás fiatal havonta 25-40 ezer forintos ösztöndíjban részesül, emellett heti 2 speciális felkészítő órán vehetnek részt matematika és fizika tantárgyból, elősegítendő a diákok minél eredményesebb OKTV és diákolimpiai szereplését is. Mivel a jó sportolók számára ugyanolyan fontos a tanulás, mint a jó tanulók számára a rendszeres testmozgás, ezért külön sportolási lehetőséget biztosít számukra a DVTK a klub keretein belül művelhető sportágakban. Mindemellett valamennyi ösztöndíjban részesülő tanuló a DVTK labdarúgócsapatának hazai mérkőzéseire szóló éves bérletet kap ajándékba.

A programhoz szakmai partnerként csatlakozik a Miskolci Egyetem, akik kiemelt figyelemmel kísérik a diákok előmenetelét. Ezen túl kidolgozás alatt áll a ME-DVTK sportösztöndíj program, a DVTK egyetemista, és Miskolci Egyetemre felvételizni kívánó sportolói számára.

Az ösztöndíjat odaítélő bizottság tagjai

Csöbör Katalin (országgyűlési képviselő)
Deák Csaba (kancellár, Miskolci Egyetem)
Leisztinger Tamás (elnök, ARAGO Zrt.)
Sántha Gergely (ügyvezető, Borsodsport Invest Kft., Diósgyőr FC Kft.)
Az állami fenntartású miskolci gimnáziumok igazgatói