- Télen érkeztél Diósgyőrbe, és a tavasz folyamán kezdtél egyre jobb játékot produkálni. A nyári felkészülés pedig nagyszerűen sikerült eddig számodra.
- Valóban, nagyon jó állapotban érzem magam. Amikor télen Diósgyőrbe érkeztem kellett egy hosszabb időszak ahhoz, hogy akklimatizálódjak a közeghez, hiszen új csapatba, új futballkultúrába és egy új országba érkeztem. Mára sikerült teljesen beilleszkednem, megszoknom a légkört és teljes erőbedobással a munkára tudok koncentrálni, ami nagyban hozzájárul a teljesítményemhez.


- A felkészülés lassan a hajrájába érkezik. Hogy telik számodra?
- Nagyszerű munkát végzünk nap mint nap. Teljes erőbedobással dolgozik mindenki, a játékostársaktól kezdve a szakmai stáb tagjain keresztül. Egy rendkívül nehéz szezonon vagyunk túl, ami nem sikerült jól, de végül sikerült pozitívan lezárni. Tudjuk, hogy jobban kell teljesítenünk az új bajnokságban, de az eddig elvégzett munka mindenképpen bizakodásra ad okot.    


- Ugyan szélső középpályásként érkeztél Diósgyőrbe, szinte kivétel nélkül a középpálya közepén kaptál eddig helyet. Milyen a pálya tengelyén szerepelni?
- Koszovóban is többször kipróbáltak már támadó középpályásként, így nem volt idegen számomra teljesen ez a pozíció. Amikor ide kerültem, többször is védekező szerepet kaptam, ami nem igazán feküdt az én játékomnak. Azzal, hogy Fernando Fernandez kipróbált támadó középpályásként úgy érzem sokkal jobb teljesítményt tudok nyújtani, közelebb vagyok az ellenfél kapujához, ezáltal kulcspasszokkal tudom segíteni a társakat, és távoli lövésekkel is tudom veszélyeztetni az ellenfél kapuját.


- Ez pedig egyelőre a felkészülés során nagyon is sikerül. Három szépségdíjas találatot szereztél az edzőmérkőzéseken. Ezt a Florent Hasanit láthatják majd a szurkolók a pályán a bajnokságban?
- Ahhoz előbb az kell, hogy a vezetőedző a kezdőcsapatba jelöljön (nevet - a szerk.). Természetesen ha pályára lépek a csapat a legfontosabb és nem az, hogy én gólt szerezzek. Szeretném minél több győzelemhez segíteni a klubot. Bízom benne, hogy több gólpasszal és góllal is hozzá tudok járulni majd az eredményes szerepléshez.