A Miskolci Judo Club 2012-ben alakult három edzővel és 75-80 fiatal judós versenyzővel. Jelenleg ez a szám nyolc edző és 220-230 fő.

A megalakulás óta eltelt időszakban a klub 8 aranyérmet szerzett a különböző világversenyeken, valamint több mint 600 érmet a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. A klub kétszer érdemelte ki a „Hónap Műhelye” címet, a fiatal sportolók pedig tíz alkalommal a „Magyarország jó tanulója - jó sportolója” és a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye jó tanulója - jó sportolója” címeket.

Legismertebb versenyzőjük az ifjúsági Európa- és világbajnok, valamint ifjúsági olimpiai bajnok, jelenleg a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra készülő Gercsák Szabina.

- Nagyon nagy megtiszteltetés a DVTK számára, hogy a Miskolci Judo Club megkeresett minket és lehetőségünk nyílik arra, hogy együttműködjünk és támogassuk őket a jövőben - kezdte Sántha Gergely, a Borsodsport Inves Kft. és a DVTK ügyvezetője. - Az együttműködésnek köszönhetően a Miskolci Judo Club csatlakozik a DVTK-családhoz, és a jövőben DVTK színeiben és a klub címerével fog versenyezni. Ez Miskolcon több mint 200 gyereket jelent és olyan tehetséges sportolókat, mint Gercsák Szabina. A megkeresés után a Borsodsport Invest Kft. és a DVTK szempontjából egyértelmű volt, hogy igent mondunk, hiszen ezzel sok miskolci fiatal, és helyi sportoló életéhez teszünk egy kis pozitív dolgot hozzá, illetve segítjük a legtehetségesebb miskolci judósokat abban, hogy minél eredményesebben szerepeljenek az olimpián valamint az egyéb világversenyeken. A megállapodás anyagi támogatást is jelent, valamint a - jövőben DVTK Miskolci Judo Club nevet viselő - klub sportolói szabadon használhatják a DVTK infrastruktúráját is. Ide tartozik a humán erőforrás, a rehabilitációs eszközök és az egészségügyi stáb is. Közösen még szebb lehet a jövőnk, azon fogunk dolgozni, hogy ez a szép jövő megvalósuljon.

- Gyors tárgyalások és egyeztetések voltak közöttünk és úgy gondolom, hogy mind a két fél számára kedvező együttműködési megállapodás jött létre - folytatta Flórusz János, a DVTK Miskolci Judo Club elnöke. – Köszönjük, hogy immáron a DVTK-családhoz tartozhatunk és megpróbálunk a versenyzőinkkel olyan eredményt elérni, hogy arra büszke lehessen mindenki. A megállapodásnak köszönhetően biztos hátterünk lesz, nem okoz majd gondot esetleg egy koreai, vagy egy japán edző alkalmazása sem, hogy a kiemelt versenyzőink még jobban tudjanak felkészülni a világversenyekre.

- Nagyon örülök neki, hogy a DVTK-családhoz csatlakoztunk - zárta Gercsák Szabina, a DVTK Miskolci Judo Club versenyzője. - Most már tényleg minden feltétel adott lesz a megfelelő és nyugodt felkészüléshez. Számomra és a többi versenyző számára is nagyon fontos, hogy a sok verseny és nagy megterhelés mellett ilyen egészségügyi háttér legyen mögöttünk. Boldog vagyok, hogy a szeptemberi világbajnokságon már a DVTK színeiben versenyezhetek.