Tapasztalt védőt igazolt Ficzay Maria-Mihaela személyében a DVTK női labdarúgó csapata. A több mint nyolcvanszoros román válogatott hátvéd közel negyven alkalommal pályára lépett már a női Bajnokok Ligájában is. A pályafutása során 10 bajnoki címet és kilenc kupagyőzelmet ünneplő játékos Lengyelországból érkezik a DVTK-hoz.

- Nagyon örülök, hogy a DVTK-nál folytathatom a pályafutásom - kezdte Ficzay Maria-Mihaela, a DVTK női labdarúgó csapatának új igazolása. - Nagyszerű körülmények fogadtak Diósgyőrben és egy nagyon jó közösségbe érkeztem, amely úgy érzem hamar befogadott. Ismerem a magyar nyelvet, így kommunikációs problémáim nem lesznek. Bízom abban, hogy tapasztalatommal segíteni tudom a csapatot a sikeres szereplésben. Két országban már voltam bajnok és kupagyőztes, és remélem, hogy a DVTK-val is hasonló sikereket érek majd el.  

Ficzay Maria-Mihaela 26 éves kora ellenére már rendkívül nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen több mint száz nemzetközi mérkőzésen pályára lépett már a női labdarúgó Világ- és Európa-bajnokságon, valamint a női Bajnokok Ligájában.

- Örülök, hogy egy ekkora rutinnal rendelkező játékos csatlakozott a csapatunkhoz - mondta Fórizs Sándor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Az eddig látottak alapján nagyon jó benyomást tett a szakmai stábra, és nagy erőssége lehet a DVTK-nak a következő szezonban. Ráadásul beszél magyarul, így a védelemnek az egyik alappillére lehet, és ha formába lendül, nagy stabilitást fog adni a csapatnak. 

Névjegy

Teljes név: Ficzay Maria-Mihaela 
Vezetéknév: Ficzay
Keresztnév: Maria-Mihaela
Születési idő: 1991. november 8.
Születési hely: Máramarossziget (Románia)
Állampolgárság: román
Magasság: 171 cm
Poszt: védő
Mezszáma: 4

Sikerei

Román válogatott 81/4
7x Román bajnok
6x Román kupagyőztes
3x Lengyel bajnok
3x Lengyel kupagyőztes

Pályafutása

2018- DVTK
2015-2017 Medyk Konin (Lengyelország, 1. osztály)
2010-2015 Olimpia Cluj (Románia, 1. osztály)
2007-2010 CFF Clujana