A FEB a DVTK - PAFC mérkőzéssel kapcsolatban a diósgyőri szurkolók rasszista megnyilvánulása („huhogás”), tárgyak bedobálása és a mérkőzés játékvezetőjével szembeni obszcén kifejezés használata miatt elrendeli a Diósgyőri Stadion G és H szektorainak egy soron következő hazai NB I.-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását - olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

Klubunk álláspontja szerint a határozat indokolásában nincs rögzítve, hogy a fegyelmi vétségek a nézőtér melyik részéről valósultak meg, viszont az rögzítésre került miszerint a 20. és 54. percben történtek a 2. számú asszisztensnél. Figyelemmel ezen asszisztens elhelyezkedésére, valamint a bezárással érintett szektornál lévő hálóra is, fizikai lehetetlenség, hogy a „szotyi” dobója a G és/vagy H szektorban tartózkodott. A mérkőzés 13. percében „huhogó” nézők sem a bezárással érintett G és/vagy H szektorban tartózkodtak.

A tárgyaláson arra fogjuk kérni a Fegyelmi Bizottságot, hogy a határozatában a klubbal szemben kiszabott büntetést szíveskedjen módosítani, és azon szektor tekintetében alkalmazni a szektorbezárást, mely szektor érintve volt a terhünkre rótt fegyelmi vétségben.

Stadionbezárás következik

Mint arra már több alkalommal felhívtuk szurkolóink figyelmét, amennyiben a tendencia folytatódik, az MLSZ szabályzata szerint eljárva minden további ilyen esetben kötelezően egymilliós bírsággal és egy zártkapus mérkőzéssel fogja sújtani klubunkat, azaz minden hasonló eset után üres lelátók előtt fogunk mérkőzést játszani.

Ismételten arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is tartózkodjon az ellenfelet becsmérlő, annak játékosait hátrányosan megkülönböztető magatartástól, különös tekintettel a „huhogásra”.

Aki nem tartja be a Diósgyőri Stadion pályarendszabályait, azzal szemben a biztonsági szolgálat munkatársai azonnal intézkedni fognak.

A DVTK a magyar és a nemzetközi szövetséggel egyetértésben évek óta hirdeti, hogy a labdarúgásban nincs helye a rasszizmusnak és bárminemű diszkriminációnak. Arra kérjük szurkolóinkat, tiszteljék az ellenfeleink játékosait, bőrszíntől és attól függetlenül, mely országból érkeztek hazánkba! Az elmúlt évtizedekben Diósgyőrben is számtalan színes bőrű játékos fordult meg, sokan közülük hamar a közönség kedvenceivé is váltak, az ő esetükben is ugyanezt vártuk el más csapatok szurkolóitól.

A DVTK a jövőben is mindent el fog követni annak érdekében, hogy száműzze a rasszizmust a hazai lelátókról. Kérjük szurkolónkat segítsék ez irányú törekvésünket! Köszönjük!