A DVTK szakmai vezetésének és több játékosának az egész nyár munkával telt. Amint arról korábban beszámoltunk, vezetőedzőnk Cziczás László az U20-as válogatott kapitányaként új irányítónkkal Kányási Veronikával a fedélzeten mindössze egyetlen vereséget szenvedve az 5. helyen végzett a kontinensbajnokságon úgy, hogy többek között legyőzte a bombaerős horvát, belga és francia válogatottat is.

Még nagyobb terhelés várt a sportszakmai igazgatónk Völgyi Péter által irányított U17/18-as válogatottra és így a DVTK utánpótlásának egyik legnagyobb tehetségére, Kiss Angelikára is. Először július végén az U17-es minszki világbanokságon volt jelenése a csapatnak, majd augusztus elején az Udinében rendezett U18-as Európa-bajnokságon kellett helyt állnia a lányoknak.

A fehérorosz fővárosban rendezett világbajnokságon a C-csoportban szerepelt a magyar csapat, és magabiztosan, három győzelemmel kezdett, sorrendben Argentína, Új-Zéland és Spanyolország gárdáját is legyőzve. Csoportgyőztesként elit társaságba került a magyar válogatott, hiszen a másik három csoport élén a sportág hagyományos nagyhatalmai, az Egyesült Államok, Ausztrália és Franciaország végeztek!

Az egyense kieséses szakaszban először az afrikai bajnok Angolát, majd óriási csatában az ázsiai bajnok Japánt is legyőzték a lányok, így kiderült, hogy az érmekért szállhatnak harcba. A döntőbe jutásért az egész tornán kiemelkedőt nyújtó Egyesült Államok együttesét sajnos nem sikerült megállítani, így következett az ausztrálok elleni bronzcsata, amelyen szoros csatában vereséget szenvedtünk, de így is a rendkívül előkelő 4. helyen zártuk a Világbajnokságot.

Kiss Angelika az egész tornán a kezdőcsapatban kapott szerepet, elsősorban védekezésben volt kulcsszerepe. Legjobb mérkőzését Angola ellen játszotta, ahol mindössze 18 perc alatt 11 pontot és 6 lepattanót szerzett.

A világbajnokság lezárta után egy rövid pihenőt kaptak a lányok, majd következett az olaszországi Udine városában a kontinensbajnokság.  A csoportmérkőzések során Szlovéniát és a későbbi aranyérmes Németországot is sikerült legyőznie a lányoknak, Lettországtól azonban vereséget szenvedtünk. Az egyenes kieséses fázisban Horvátországon és a bivalyerős Franciaországon is sikerült túllépni, majd a döntőbe jutásért egy rendkívül kiélezett mérkőzésen sajnos 3 ponttal Spanyolország bizonyult jobbnak, így a Világbajnokság után ismét a bronzéremért küdhetett a magyar válogatott.

A harmadik helyért azt a Lettországot kellett legyőzni, akitől a csoportmérkőzések során vereséget szenvedtünk. Az első két negyedben a magyar lányok domináltak, de a harmadik játékrészben a lettek feljöttek, és az utolsó negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolós percben Angelikával szemben követtek el szabálytalanságot, de nem remegett meg a keze, mindkét büntetőjét értékesítette, és ezzel sikerült lezárnia a mérkőzést. Az utolsó lett próbálkozás elhalt, így végül sikerült megszerezni a hőn áhított bronzérmet, ami megkoronázta az egész nyár remek teljesítményét! Az Európa-bajnokságon Angelika a legjobb mérkőzését a spanyolok elleni elődöntőben játszotta, ahol 24 perc alatt 11 pontot és 4 lepattanót szorgoskodott össze és így a csapat legjobbja lett.

Összességében tehát egészen fantasztikus nyáron van túl a DVTK Völgyi Péter és Kiss Angelika által alkotott különítménye. Minden remény megvan arra, hogy a hasznos tapasztalatokat európa egyik legerősebb topbajnokságában, a kontinentális FIBA rangsor rendkívül előkelő 4. (!!!) helyén álló a magyar első osztályban is kamatoztatni tudják majd a DVTK színeiben, sok örömet okozva szurkolóinknak!