A DVTK SE 12 helyszínt felölelő prevenciós célú szabadidősport-fejlesztési programja Felsőzsolca, Alsózsolca, az Avas, Arnót és Lillafüred után először hagyta el Borsod-Abaúj Zemplén megyét, és Bátonyterenyén várta az érdeklődőket.

A városháza előtti téren felállított sátrakban ezúttal is egészségügyi szűréseket lehetett végeztetni, ahol a jelen lévő orvosok tanácsokkal is ellátták a nógrádiakat.

A nagyszínpadon - ahol péntek és szombat este a magyar zene krémje lépett föl -, Tamás Gábor, a DVTK SE elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Ezután Dr. Szabó Zsolt, a DVTK egészségügyi igazgatója előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy világszerte vezető halálokok közül több is megelőzhető egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgásal. Dr. Szabó Krisztina és Szabó Katalin a rendszeres testmozgás és az egészséges és változatos táplálkozás, míg Csáki Dorottya, a DVTK sportpszichológusa a mentális egészség fontosságára mutatott rá.


Az elmélet után a gyakorlat következett, Erdélyi Péter, a DVTK első csapatának korrektív trénere vezetésével lehetett tornázni egyet. Aki komolyabb mozgásra vágyott, az a műfüves pályán focitornán vehetett részt. Közülük két csapat a DVTK alkalmi együttese ellen is kipróbálhatta magát, de a góllövő cipőjét megtaláló Bukrán Erik és Lipták Zoltán vezette csapat ellen nem tudtak egyszer sem nyerni.

Foci után a jégkorong és a kosárlabda következett, a DVTK játékosai mutatták be a sportág alapjait a közönségnek, akik maguk is ütőt ragadhattak, illetve labdát foghattak.

A sakkasztalnál Dr. Mátyás Imre, a DVTK a sakkszakosztályának vezetője igazi tehetséget talált, a 11 éves Kovács Veronika alaposan megizzasztotta a tapasztalt játékost.

Folytatás szeptember 8-án Pásztón.