- Kicsit menjünk vissza az időben. Két versenyen szerepeltél mióta kiderült, hogy a Miskolci Judo Club is csatlakozik a DVTK-hoz. 
- Az első egy remek hazai viadal volt, de ha őszinte akarok lenni, akkor az Európa Kupa nem volt túl nagy verseny. A 4. Budapest Judo Grand Prix szerintem elég jól sikerült, hetedik lettem, a pozsonyi Európa Kupán pedig harmadik, ami nem túl jó eredmény egy ilyen versenyen, de legalább volt pár jó mérkőzésem, így összegségében remekül segítették a felkészülésemet a világbajnokságra.

- Ha a te neved szóba kerül, akkor mindenkinek az ifjúsági Európa- és világbajnoki, valamint olimpiai bajnoki címed jut eszébe. A laikusoknak mondjuk el, hogy ezek már felnőtt versenyek.
- Igen, ez mind felnőtt verseny. A budapesti grand prix már kvalifikációs verseny volt az olimpiára és a két hét múlva rendezendő bakui vb is az lesz.

- Csapatsportágakban viszonylag egyszerű kiszámolni, hogy milyen eredmény kell egy világversenyre való kijutáshoz. Neked hol kell végezned ahhoz, hogy sikerüljön kijutnod az olimpiára?
- Nálunk a kvalifikáció két évig tart és az öt legjobb eredményt számítják bele. Ami azt jelenti, hogy ha megnyerem a világbajnokságot, akkor szerintem 50% az esély rá, hogy már biztos kint vagyok, de önmagában ez kevés. Tehát ha érmes lennék, akkor sem jelenthetném ki, hogy kijutottam, mert a judóban ez sajnos nem így működik.

- Milyen célokkal utazol ki Bakuba?
- Megpróbálok mindent beleadni és eredményesen szerepelni. Bármire képes vagyok, de ez attól függ, hogy fejben rendben leszek-e. Azon vagyok, hogy rendben legyek, úgyhogy remélem, hogy egy jó eredménnyel fogok hazatérni.

- Jó veled beszélgetni, mert láthatóan önbizalomban nincs nálad hiány.
- Ez nem teljesen igaz, de azért igyekszem pozitív lenni (nevet - a szerk.).

A magyar csapat

Férfiak: Szabó Csaba (Kecskeméti JC, 60 kg), Gorjanácz Zsolt (BHSE, 66 kg), Ungvári Miklós (Ceglédi VSE, 73 kg), Szabó Frigyes (Leányvár SE, 73 kg), Ungvári Attila (Ceglédi VSE, 81 kg), Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE, 90 kg), Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE, 100 kg), Ohát Zalán (Budaörsi SC, 100 kg), Bor Barna (Atomerőmű SE, +90 kg, csak csapat)

Nők: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya, 48 kg), Pupp Réka (Atomerőmű SE, 52 kg), Knetig Emőke (Mogyi-Bajai JC, 52 kg), Karakas Hedvig (BHSE, 57 kg), Gercsák Szabina (DVTK-Miskolci JC, 70 kg), Lőrinc Renáta (UTE), 70 kg), Salánki Evelin (BHSE, 78 kg), Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC, +78 kg)