A DVTK SE 12 helyszínt felölelő prevenciós célú szabadidősport-fejlesztési programja Felsőzsolca, Alsózsolca, az Avas, Arnót, Lillafüred és Bátonyterenye után már a 7. helyszínre, Pásztóra érkezett.


A helyi Zsigmond Király Általános Iskola udvarán felállított sátrakban ezúttal is egészségügyi szűréseket lehetett végeztetni, ahol a jelen lévő orvosok tanácsokkal is ellátták a nógrádiakat.

A rendezvényt Tamás Gábor, a DVTK SE elnöke nyitotta meg. Ezután Dr. Szabó Krisztina és Szabó Katalin a rendszeres testmozgás és az egészséges és változatos táplálkozás, míg Csáki Dorottya, a DVTK sportpszichológusa a mentális egészség fontosságára mutatott rá.


Kilenc órakor egy közös bemelegítés után korcsoportokra lebontva elrajtolt a Fut a suli nevet viselő futóverseny, majd 11 órakor a Tour de Pásztó kerékpárverseny is.

Az iskola tornacsarnokában kispályás focitornát rendeztek, melyen a DVTK U19-es játékosai (Erdősi Dominik, Gönczi Sándor, Nagy Zoltán és Tőzsér Sándor Xavér) vettek részt és végül a 2. helyen végeztek.


A sakkasztaloknál a DVTK játékosa, Almási Zoltán nyolcszoros magyar bajnok sakknagymester várta a szimultánra előzetesen jelentkezőket és fáradhatatlanul játszotta a partikat.

A helyszínen megjelenő közel ezer gyerek és szüleik asztaliteniszben is kipróbálhatták magukat, melyben András Miklós, a DVTK asztalitenisz szakosztályának vezetője volt a segítségükre.