A magyar válogatott erős rivális ellen kezdte meg szereplését a lengyelországi viadalon, a portugálok korosztályos csapata ellen dőlt el, hogy a felső- vagy az alsóágon folytatjuk a küzdelmeket. A találkozó jelentős részében a portugálok többet birtokolták a labdát, mégis inkább a magyar válogatott akarata érvényesült, mert szervezett játékunkkal ellenfelünk nem sokat tudott tenni. Az első 45 percben adódott ugyan két-három lehetőség a portugálok előtt, de ugyanezt mi is elmondhattuk magunkról, a játékrész egyes periódusaiban irányítani tudtuk a meccset, és helyzeteket is kialakítottunk, a befejezések azonban nem sikerültek jól.

A fordulás után a portugálok a térfelünkön tartották a labdát, a mieink előtt ekkor inkább kontrák végén adódtak kecsegtető lehetőségek. Ezzel együtt megnyerhettük volna a mérkőzést, de a 88. percben a nagy helyzetben kilépő László Dávid lövését követően a labda keresztben elsuhant a portugál kapu előtt.

A végeredmény 0-0 lett, és a szabályok értelmében tizenegyesrúgások döntöttek a győztesről. Ebben a portugálok voltak jobbak, 4-2-re megnyerték a büntetőpárbajt, és ők kerültek a felsőágra, mi a torna 5-8. helyéért küzdünk a folytatásban: vasárnap a norvég válogatott lesz az ellenfelünk.

- Színvonalas mérkőzést játszottunk, amelyen labdabirtoklásban dominánsak voltak ugyan a portugálok, de végig kitűnően helytálltunk, megvoltak a helyzeteink, és akár a győzelmet is megszerezhettük volna. A játékosok bizonyítoták maguknak, hogy megfelelő hozzáállással és jól megválasztott taktikával Európa egyik legjobbja ellen is fel tudjuk venni a versenyt. A célunk, hogy az Eb-selejtezőre összeálljon a csapat, addig elsősorban a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk - mondta a mérkőzés után Preisinger Sándor.

Portugália - Magyarország 0-0 (tizenegyesekkel: 4-2)

Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabados Attila (Americo Pereira, 75.), Horváth Milán, Balogh Botond, Orosz Donát - Posztobányi Patrik, Kata Mihály - Komáromi György (Mester Csaba, 68.), Ominger Gergő (Baráth Péter, 71.), Zuigéber Ákos (László Dávid, 68.) - Németh András (Szalay Szabolcs, 73.)

Fotó és forrás: mlsz.hu