A tanfolyam során a hallgatók elsajátítják az elit képzésben résztvevő játékosokkal és az utánpótlás akadémiák, képző műhelyek vezetésével kapcsolatos, valamint a professzionális labdarúgás ez irányban megkövetelt különböző feladataival összefüggő sportszakmai felkészítési, szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket. Vezetéstudományi, kommunikációs és management elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt. Jártasságot szereznek az élvonalbeli utánpótlás játékosok teljesítményének tervezésével és nyomon követésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében. Megismerik, és felhasználói szinten alkalmazzák az új vizsgálati, tesztelési eljárásokat, valamint a munkavégzéshez elengedhetetlen multimédiás és számítógépes eszközöket és lehetőségeket.

A tanfolyam végére szükséges ismeretekkel rendelkeznek élvonalbeli csapatok utánpótlás játékosainak kiválasztásához és az egyéni fejlesztésük lehetőségéhez, utánpótlás programok, tervek, szakmai koncepció és stáb kialakításhoz, felkészítés és teljesítmény fokozás eléréséhez, valamint az eredményes szerepléshez megkívánt technikai, taktikai és kondicionális elméleti és gyakorlati ismeretek hatékony felhasználásához és alkalmazásához. Megtanulják a kimagasló tehetségű játékosok életviteléhez és sportági képzéséhez szükséges más területek összekapcsolásának és irányításának lehetőségeit, ezekkel összefüggő konfliktusok és problémák eredményes kezelésének módozatait. A tanfolyam során tanulmányi látogatásokat tesznek és feldolgozzák európai és hazai professzionális akadémiáinak működését, felkészítési rendszerét, valamint szaknyelvi képzéssel képessé válnak hivatásuk gyakorlására idegen nyelvi környezetben is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az európai UEFA Konvenciós országok között Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Skócia, Svédország társaságában szerzett diplomakiadási jogot ezen diploma területen!

Forrás: http://portal.coacheducation.hu