Nagyszerűen indult a találkozó számunkra, hiszen mindössze 13 másodperc telt el a mérkőzésből, mikor Crawford passzával Magosi lépett be a támadó harmadba és nagy erővel lőtte a korongot a zsolnai kapu felső sarkába (1-0). A vezető találat után is lendületben maradtunk, hiszen előbb Miskolczi, majd Kiss Dániel vette célba a vendégek kapuját. A 3.percben ismét Kiss lőtt kapura, a korong Mikolaš kapusról pont Hajós elé pattant, aki nem hibázott és megduplázta a vezetésünket (2-0). Az újabb gyors gól után a vendégek vezetőedzője máris időt kért, hiszen csapata láthatóan megzavarodott a két korán bekapott góltól. Az időkérés után gyors játék alakult ki, rengeteget korcsolyáztak a játékosok és a kevés játékmegszakítás miatt folyamatos játék alakult ki. A kiállítások is elmaradtak, kemény de sportszerű mederben zajlott a mérkőzés. Több kisebb helyzet is kialakult, a zsolnaiak részéről Bagin és Sikela, míg tőlünk Vas János és Pance próbálkozott a gólszerzéssel, azonban az eredmény nem változott.


A második harmadot is csapatunk kezdte lendületesebben. A játék javarészt a vendégek harmadában játszódott. A 25.percben Glen Hanlon vezetőedző időt kért, hiszen közel két percig beszorultunk egy cserébe. A 31.percben a mérkőzés első kiállítása nyomán emberelőnybe kerültünk, amelyet rögtön gólra is váltottunk. Vas János lőtte középre a korongot, amibe Rasmus Kulmala úgy ért bele, hogy a korong a felső sarokba vágódott (3-0). Három perccel később négy gólosra növeltük az előnyünket. Loiseau és Milam szép összjátéka után utóbbi lőtte a korongot a rövid felsőbe (4-0). A gól után a vendégek kapust cseréltek, Mikolaš helyét Hocricka foglalta el. A kapuscserét követően alig egy perc telt el és megszerezte a szépítő gólt a vendég együttes. Jozef Balej lőtt kapura a kék vonalról, a korong pedig kipattant Adorjánról, amire Hvila reagált a leggyorsabban és közelről a hálóba lőtt (4-1). A 35.percben azonban újra négygólosra növeltük az előnyünket. Vas János ismét gólpasszt jegyezhetett, hiszen átadása után Kiss Dániel lőtt kapura a kék vonalról és a korong érintetlenül a hosszú sarokba jutott (5-1). A 38.percben Ryan Harrison kiállítása nyomán először kerültünk emberhátrányba, azonban a remek védekezésnek köszönhetően nem alakult ki komolyabb gólhelyzet Adorján kapujánál.


A harmadik játékrészben nem változott a játék menete, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A 47.percben emberelőnyben játszhattunk, azonban a saját harmadunkban eladtuk a korongot, amire Barta csapott le és juttatta hálónkba a játékszert (5-2). Az 54.percben Crawford nagyszerű passzával Alexis Loiseau lépett ki egyedül, aki a kapus lábai között lőtte a hálóba a korongot. (6-2). Az utolsó percekben komolyabb gólszerzési lehetőség már egyik csapat előtt sem adódott, így az eredmény már nem változott.

Tipsport Liga

2. forduló

DVTK Jegesmedvék - MsHK Žilina 6-2 (2-0, 3-1, 1-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1310 néző
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi, Pance, Kulmala, Somogyi, Harrison, Vas, Loiseau, Ritó, Hajós, Vince
MsHK Žilina: Mikolaš (Horčička) - Kučny, Bagin, Jenčik, Surovka, Huna, Jankovič, Zhilin, Hvila, Húževka, Balej, Piegl, Matejka, Barta, Ručkay, Beránek, Mendrej, Pastor,Hrazdíra,Ondruš, Sikela

1:0 00:13 Magosi (Crawford) 2:0 02:13 Hajós (Kiss) 3:0 31:23 Kulmala (Vas, Szirányi) emberelőnyben 4:0 33:10 Milam (Loiseau) 4:1 34:18 Hvila (Balej) 5:1 35:00 Kiss (Vas) 5:2 46:20 Barta (Beranek) emberhátrányban 6:2 53:05 Loiseau (Crawford, Vas)

Értékelés

A pénteki mérkőzéssel ellentétben ezúttal remekül kezdtük a mérkőzést, a korai gól jót tett az önbizalmunknak. Magosi nagyszerű gólt szerzett. Tetszett, ahogy kontrolláltuk a mérkőzést, nem engedtünk sok gólszerzési lehetőséget az ellenfélnek és okosan játszottunk. Azonban fontos, hogy a játékosaimban tudatosuljon, hogy hatvan percig kell koncentrálniuk minden mérkőzésen - értékelte a találkozót Glen Hanlon vezetőedző.

Rögtön az első percekben két gólt kaptunk, aminek köszönhetően az egész első harmadban jobb volt az ellenfelünk. A második harmadban visszajöttünk a mérkőzésbe, de a harmadik gól megpecsételte a sorsunkat. Láttam bíztató jeleket a játékunkban, azonban még sokat kell dolgozunk, hogy a hibáinkat kijavítsuk - nyilatkozta Pavel Paukovček vezetőedző.

Statisztika

Kapuralövés 34-22

Védés 20-28

Emberelőnyök 1/3 - 0/1

Buli 32/62 - 30/62