Jan de Brandt nem ismeretlenként érkezett a DVTK-hoz, hiszen korábban két évet dolgozott együtt a magyar női röplabda válogatottnál a DVTK vezetőedzőjével, Toma Sándorral aki másodedzőként segítette a belga szakember munkáját.


- A szövetség, illetve az én célom is az, hogy minél több klubhoz eljussak egy ilyen látogatásra, ahol betekintést nyerhetek a csapatnál zajló munkába, és adott esetben be is segítek az edzésekbe, ezzel bízom benne, hogy elősegítjük a játékosok fejlődését - kezdte Jan de Brandt, a magyar női röplabda válogatott szövetségi kapitánya. - Toma Sanyi nagyon jó barátom, akivel a válogatottnál nagyon sikeresen dolgoztunk együtt korábban. Ő külön hívott, hogy látogassak el a DVTK-hoz és segítsem egy-két észrevételemmel a csapatot. Láttam a gödöllői tornán játszani az együttest, valamint volt már közös edzésünk is itt a tegnapi és a mai nap folyamán. Pozítvum számomra, hogy azt látom a lányokon, hogy mindenki maximálisan odateszi magát a tréningen és alázatosan készül, és látni mindenkin, hogy fejlődni akar. Az a célom ezekkel a látogatásokkal, hogy a tudásomat és tapasztalatomat át tudjam adni, és segíteni tudjam a játékosokat, akik ha már csak egy kicsit is tudnak ebből kamatoztatni, az a jövőben fontos lehet. Edzőként pedig az a célom, hogy edzésről-edzésre jobbá tegyük egy kicsit a játékosokat, amivel a csapat is egyre jobbá fog válni. Látva a gödöllői tornát azt gondolom, a DVTK-nak nagyon jól, a maximumot adva kell szerepelni ahhoz, hogy elérje a célkitűzéseit. Nem árt azonban minél magasabb célokat kitűzni, például hogy legyen benne a csapat az első kettőbe, ami nem lesz könnyű, de a kemény munkának meg lesz a gyümölcse.


A belga származűsú szövetségi kapitány a csütörtöki és a pénteki nap folyamán két-két edzésen vett részt a DVTK-nál. 

- Mindenképpen hasznosnak tartom azt, hogy a szövetségi kapitány két napot tölt velünk - mondta el Toma Sándor, a DVTK röplabda csapatának vezetőedzője. - Szemmel láthatóan felrázta egy kicsit a lányokat. Más típusú edző, másként gondolkodik, egy rendkívül pozitív személyiség. A nagy átlagtól eltérően sokkal másabb típusú edzéseket tart, amit a lányok élveznek. Örülök, hogy itt járt nálunk és bízom benne, hogy fog is még jönni hozzánk a jövőben. Beszélgettünk a csapat tagjairól is, hiszen látta a gödöllői tornát és itt is edzette már a játékosokat, így elmondta a véleményét a keretről és megerősített abban, amit én is gondolok.