Az új kollégiumi szintet a DVTK kosárlabda szakosztályának társadalmi elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter, valamint a miskolci tankerület igazgatója, dr. László István adta át a sportolóknak.


A beruházás keretében a miskolci Karacs Teréz Kollégium 10 szintes épületének első emelte újult meg. A nevelői pihenőn kívül négy lakóegység kapott teljes felújítást. A sportolók lakhatására szolgáló egységek mindegyike saját vizes blokkal, konyhával és 2 db 2 fős szobával rendelkezik, vagyis összesen 16 fiatal DVTK kosaras lakhatja őket a jövőben.

A beruházásra azért volt szükség, mert a DVTK Nemzeti Kosárlabda Akadémia jelentős vidéki bázissal rendelkezik, sokszáz fős sportolói állományának többségét a megyeszékhelyen túli városokban sportolók teszik ki, akik Tiszaújvárosban, Ózdon, Mezőcsáton, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon kosárlabdáznak.

- Nekünk miskolciaknak, borsodiaknak rendkívül kedves a DVTK - nyilatkozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK kosárlabda szakosztályának társadalmi elnöke. - Nagyon drukkolok a lányoknak, az ő sikereik a mi, vagyis mindannyiunk sikereink is! Igyekszünk minden szinten, ha szükséges kormányzati támogatással is megteremteni a megfelelő körülményeket. Ez szolgálja a fiatalok fejlődését