A találkozó előtt Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója; Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője és Maja Škorić, az Aluinvent DVTK csapatkapitánya válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Évek óta azt mondom, kemény, kiegyenlített bajnokságot várok, ami az idei évre fokozottan érvényes, minden egyes mérkőzésnek óriási jelentősége lesz az alapszakaszban - mondta el Völgyi Péter sportszakmai igazgató. - Sikerült egy ütőképes csapatot összehoznunk, amelyikkel szemben a legjobb négy közé jutás az elvárásunk, és ott bárki ellen tudjanak helyt állni. A realitás talaján maradva a Sopron Basket, a CMB Cargo UNI Győr és a KSC Szekszárd sokkal erősebb játékoskerettel rendelkezik, míg a ZTE és a PEAC csapatával nagy küzdelmet vívunk majd, de nem szabad elfeledkezni a Ceglédről és a Csatáról sem.
Egy közvetlen vetélytárs, a ZTE ellen kezdünk, és nagyon bízunk benne, hogy egy esetleges sikeres rajt további lökést adhat a folytatáshoz.

 

- A felkészülés szakmai szempontból sajnos nem sikerült tökéletesere, mert nem tudtunk elég felkészülési mérkőzést játszani. A keretünk is későn állt össze, sokáig kerestük a megfelelő játékost a 4-es posztra, és Shatori Walker-Kimbrough is egy hete dolgozik csak velünk - vette át a szót Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Az előjelek nem a legjobbak, de abban bízhatunk, hogy akik az elejétől végigcsinálták a felkészülést, azok fantasztikus munkát végeztek, 62 edzésen vettek részt szűk másfél hónap alatt. Maximálisan elégedett vagyok velük, készen állunk a rajtra. Feltérképeztük a ZTE csapatát, ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket is. Lehet, hogy még nem leszünk csúcsformában, de olyan agresszivitással, olyan győzni akarással megyünk föl a pályára, hogy ez átlendít a holtpontokon, amikor nem megy annyira a játék.
Remélem, hogy nem csak mi, hanem a szurkolóink is nagyon várják már az idénykezdetet, és nagyon bízom benne, hogy már az első találkozón egymásra talál az új csapat és a régi szurkolótábor. 

 

- Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, úgy érzem, mintha hazajöttem volna Miskolcra - mosolygott Maja Škorić, az Aluinvent DVTK csapatkapitánya, aki 2011 és 2013 között már szerepelt Diósgyőrben. - Sok régi ismerőssel találkoztam a szurkolók között és a városban is.  Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek! 
Korábban is ismertem Lacit (Cziczás László - a szerk.) és a csapat nagy részét, ezért csapatkapitánynak lenni egy kellemes felelősség, nem pedig teher. Vezetnem kell a lányokat, akik - bízom benne - követni fognak, és akkor szép eredményeket érhetünk el az előttünk álló bajnokságban és a kupákban.

 

Női kosárlabda NB I/A, 1. forduló

2018. október 3. szerda (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - ZTE NKK

Jegyinfó

  Felnőtt Junior/Senior   Családi
Bajnoki alapszakasz / Európa Kupa csoportkör 1000 Ft 500 Ft 2000 Ft
Bajnoki rájátszás / Európa Kupa rájátszás 1500 Ft 1000 Ft 3000 Ft

További részletek itt olvashatók