A felkészülési időszakban már találkozott a két gárda, egy gödöllői emléktornán, akkor nem a teljes csapattal állt fel a Diósgyőr. Azon a mérkőzésen simán, 3-0-ra nyertek a mostani vendégek.

Szépszámú közönség előtt kezdtek a csapatok. Szoros első játszmát követően vezettek a Pest megyeiek. A második játékrészben már egy magabiztosabb DVTK lépett a parkettre, aminek meg is lett az eredménye, hiszen végig vezetve kiegyenlítették a szettarányt.

A harmadik és negyedik felvonás nagyon nem úgy sikerült a hazai lányoknak, ahogy azt a mérkőzés előtt eltervezték. A Budaörs koncentráltan, jól játszva, a piros-fehérek megingásait tökéletesen kihasználva hozta mindkét játszmát, ezzel 3:1-re tudtak győzni. 


Röplabda NB I. 1. forduló

DVTK FUX - Budaörsi DSE 1-3 (-21, 17, -18, -14)

Miskolc, Generali Aréna, 240 néző Játékvezető: Suba István, Csizmarik József
DVTK FUX: Szabó, Szajkó, Kovács, Kiss E., Kiss V., Kundrák Csere: Nagy Zs.(liberó), Nagy D. (liberó), Sitkey, Bertók, Egri, Mátyus
Budaörsi DSE: Pisák, Kilyénfalvi, Ostorházi, Radomszki, Deli, Juraszik, Tóth, Földi, Molnár, Balabás, Hernády, Maurer  

Toma Sándor: - Nehezen indult számunkra a mérkőzés. A nyitás-fogadásunk nem működött megfelelően, így tudott ellépni tőlünk az ellenfelünk. A második játszmában viszont korrigáltuk a hibáinkat, amire nem tudott érdemben reagálni a Budaörs. A folytatásban ismét hullámvölgybe kerültünk, sajnos már nem tudtunk onnan kijönni. Igyekeztem cserékkel felrázni a társaságot, de ma sok minden nem sikerült, pedig a lányok nagyon akartak. Ma elpártolt tőlünk a szerencse, de mindent megteszünk, hogy Fortuna ismét mellénk álljon.

A következő mérkőzését, jövő szombaton játssza a DVTK FUX csapata. A TFSE vendégei lesznek a diósgyőri lányok, a mérkőzés 18 órakor kezdődik.